NSU davasında Kılıç cinayeti tekrar gündemde

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde (OLG) 30.su gerçekleşen Neonazi cinayetleri duruşmasında Münih kentinde öldürülen Habil Kılıç cinayeti tekrar gündeme geldi.

31 Temmuz 2013 Çarşamba 19:30 tarihinde eklendi.

Kurbanın cesedi üzerinde otopsi yapan Dr. Oliver B., Kılıç'ın kafasına iki kez Ceska 83 marka silahtan ateş edildiğini tespit ettiklerini söyledi. Silah teknisyeni Hans L. ise katillerin ilk kurşunu kurban ayakta iken, ikinci kurşunu da yerde dizlerinin üzerinde iken arkadan kafasına sıktıklarını anlattı.

Duruşmada ifade veren üçüncü kişi ise cinayet günü olay mahallinde şüpheli iki bisikletli gören komşu Anna S. idi.Mahkemede şüpheli kişileri kafalarına fes geçirmiş ve ellerinde eldiven giymiş şekilde evinin önünde gördüğünü belirten S.'nin tam görememesine rağmen daha önce polise verdiği ifadede şüphelilerin doğu Avrupalı, hatta Türk olduklarını söylemesi kafaları karıştırdı. Mahkemede önceki gün ise 29. duruşmada Neonazi teröristlerini Zwickau kentindeki komşuları 4 Kasım 2011'de evin yakıldığı gün gördüklerini anlattı.

Bir komşu, baş sanık Beate Zschaepe'yi yanan evden elinde kedi kafesleri ile çıkarken gördüğünü söyledi. Neonazi cinayetleri davasında mahkeme dışında da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Öte yandan NSU davası başsanığı Zschaepe hakkında 1996 yılında adam öldürmeye yardımcı olduğu suçlaması ile açılan soruşturmanın durdurulduğu bildirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Erfurt savcılığından Anette Schmitter-Hell, 17 yıl önce Erfurt ana tren garında Hamburglu iki kardeşe sataşan ve kurşun sıkan kişiler arasında Zschaepe de olduğu iddiasının doğrulanamadığını söyledi. Hamburglu iki kardeş kendilerine saldıranların NSU üyesi olduklarını iddia etmişti.


CİHAN