NSU üyesi cezai ehliyetine sahip

NSU’nun hayatta kalan tek üyesi olduğu belirtilen Beate Zschaepe’ye ilişkin psikolojik rapor açıklandı. Raporda, Zschaepe’nin cezai ehliyete sahip olduğu belirtildi.

01 Mayıs 2013 Çarşamba 20:27 tarihinde eklendi.

 

 
Aachen Üniversite Hastanesi’nden adli psikiyatr Prof. Dr. Henning Saß, NSU Davası’nın görüleceği Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi için Zschaepe’nin zihinsel sağlık durumunu inceledi. Bild am Feiertag gazetesinde çıkan habere göre, Saß’ın 71 sayfalık raporunda Zschaepe’de ‘herhangi bir psikolojik bozukluk belirtisine rastlanılmadığı’ belirtildi. Haberde Zschaepe’nin psikiyatr ile konuşmayı reddettiğine dikkat çekildi. 
 
Zschaepe’nin zor bir çocukluk geçirdiği, annesiyle ilişkilerinin bozuk olduğu anlatılan raporda, Romanyalı babasının kızıyla hiç ilgilenmediği de aktarıldı. Gençlik döneminde Jena’da kendisine bir arkadaş grubu edindiği anlatılan raporda, kabul gördüğü bu arkadaş grubun içinde yabancı ve Yahudi düşmanlığını geliştirdiği aktarıldı. Zschaepe bu grupta Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhard ile tanışmış, 1998’de kayıplara karışmıştı.
 
Cezai ehliyetine sahip olduğu tescil edilen Zschaepe, Federal Anayasa Mahkemesi’ne yapılan akreditasyon işlemleri ile ilgili başvurudan dolayı aksaklıklar yaşanmazsa 6 Mayıs’ta diğer zanlılarla birlikte hakim karşısına çıkacak. Kasım 2011’den bu yana gözaltında tutulan Zschaepe şimdiye kadar ifade vermedi.

CİHAN