NTV'de Can Dündar krizi

Akşam yazarı Oray Eğin, erken tatilin gerekçesinin Nuray Mert'i yayına çıkarmak isteyen Can Dündar'a, NTV yönetiminden 'çıkarma' talimatı gelmesi olduğunu iddia etti.

NTVde Can Dündar krizi
10 Haziran 2011 Cuma 10:58 tarihinde eklendi, 1.254 kez okundu.

 

Başbakan Erdoğan ile kanlı bıçaklı olan Nuray Mert'i ekrana çıkarmak isteyen Dündar'a yönetim engel mi oldu? Hükümetin sıkı muhalif yazarlarından Eğin'e göre 'evet'. Yazar ilginç iddiasını köşesine taşıdı:
 
MERT'İ ÇIKARMA
 
"Hiç uzatmadan gerekçesini açıklayayım: Öğrendiğim kadarıyla Can Dündar geçen hafta en çok konuşulan isimlerden Nuray Mert'i konuk olarak almak istedi, 'namert' meselesini konuşmak için. 
NTV yönetiminden 'Çıkarma' talimatı geldiği söyleniyor... Düşünün, Nuray Mert bir de o kanalın programcısı... Buna rağmen.
Ay sonunda tatile çıkmaya hazırlanan Can Dündar da 'Bardağı taşıran son damla' diyerek erken veda ediyor."
 
TAHAMMÜL KALMADI
 
Eğin'in iddiaları bununla sınırlı kalmadı. NTV'nin son zamanlarda değiştiğini savundu. Kanal ekranlarında son dönemde görünmeyen isimleri sıraladı yine bugünkü yazısında:
 
"Önce Çiğdem Anad gitti, ardından bu sene belki de en başarılı programına imza atan Mirgün Cabas... Bu hafta da Banu Güven tatile çıktı!
Sadece NTV'de değil birçok kanalda programcıların üzerinde büyük bir baskı olduğunu biliyordum ama işin ekran yüzlerini tatile çıkarmaya varacağını düşünmüyordum doğrusu. Kaldı ki ne Dündar, ne Anad, ne Güven, ne Cabas aşırı uçlarda isimler. 
Merkezde duran sadece görevini yapan gazetecilere bile tahammül kalmadıysa...
Bu isimlerin bazıları seçim gecesi ekranda kullanılacak, ama bu erken vedanın telafisi değil elbette."