NTV'de Gezi Parkı kavgası

NTV haber merkezinde Gezi Parkı kavgası çıktı. Reklam verenler kanalı arayıp reklamlarını geri çekti.

NTVde Gezi Parkı kavgası
01 Haziran 2013 Cumartesi 18:26 tarihinde eklendi, 2.893 kez okundu.
Taksim Gezi Parkı protestosunda polisle gösteriye katılan vatandaşlar arasındaki gerginlik giderek tırmanırken, Türk haber kanalları da konuya ilgisiz olduğu gerekçesiyle tepki topladı.
 
YERLİ HABER KANALLARINA TEPKİ
 
Uluslararası haber kanalları BBC ve CNN gibi kuruluşlar saatlerce canlı yayın yaparken, NTV, Habertürk ve CNN Türk gibi yerli haber kanalları, habere yeterince yer vermediği için firmaların da hedefi haline geldi.
 
FİRMALAR REKLAMLARI GERİ ÇEKTİ
 
Aralarında Türkiye'nin marka değeri yüksek firmalarının da bulunduğu şirketler, özellikle Doğuş Grubu bünyesindeki kanallardan birbir reklamlarını çekiyor. Sahibi Ferit Şahenk'in hükümete yakın olduğu gerekçesiyle NTV'nin konuya ilgisiz olduğunu düşünen firmalar, Star TV, E-2 ve CNBC-e gibi kanallarla irtibata geçerek reklam sözleşmelerini iptal etti.
 
HABER MERKEZİNDE KAVGA
 
Öte yandan NTV'de çalışanların da huzursuz olduğu bildirildi. Medya kulislerinde konuşulanlara göre olayların ardından kanalın konuya ilgisizliği çalışanları da etkiledi. Haber merkezinde yer alan gazeteciler, kanal yönetiminin tutumunu eleştirirken geceden beri kanalın koridorlarında gergin bir hava hakim olduğu öğrenildi. Kulislerde konuşulanlara göre bu gerginlik, zaman zaman sözlü kavgalara da dönüştü.

NTV’den açıklama
 
Bu gibi durumlarda yogun bilgi kirliliği yaşandığı için kamuoyunu bilgilendirmek isteriz. NTV’den reklamların çekildiği haberi gerceği yansıtmamaktadır. Toplumsal olaylar ve doğal afetler gibi olağanüstü durumlarda reklamveren, reklam sayılarını düşürür veya bir süreliğine dondurur.  Bu durum sadece NTV için değil, haber kanalları başta olmak üzere tüm televizyonlar için geçerlidir. Geçmişteki benzerlerinde olduğu gibi bugün de yaşanan budur.
 
Aynı haberde iddia edildiği gibi kanalın koridorlarında herhangi bir kavga ve gerginlik yaşanmamıştır. NTV haber ekipleri alanda canla başla çalışmaktadır. Bu gibi maksadını aşan haberler, özveriyle çalışan habercilerin hayatını zorlaştırmaktadır.
 
Kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarız.
 
NTV 
 
 
ensonhaber