Nükleer santralde patlama !

Japonya'da, Fukuşima 1 nolu nükleer elektrik santralinden gelen patlama sesinin ardından dumanların yükseldiği bildirildi.

Nükleer santralde patlama !
12 Mart 2011 Cumartesi 10:19 tarihinde eklendi, 2.721 kez okundu.

Jiji haber ajansı, polise dayanarak, daha önceki saatlerde nükleer reaktörde erime olduğu uyarısında bulunulan Tokyo Elektrik şirketi'nin (TEPKO) Fukuşima nükleer santralinden patlama sesi duyulduğunu ve tesisten dumanların yükseldiğini belirtti. 

    
Japonya'da dün şiddetli depremin ardından kuzeydoğu kıyılarını tsunaminin vurmasından sonra nükleer reaktörde hasar meydana gelmişti. Nükleer santralde radyasyon sızıntısı riskinin ise az olduğu kaydedilmişti.
 
1 KİŞİNİN YARALANDIĞI BİLDİRİLDİ
 
Japonya'daki Fukuşima 1 nolu nükleer elektrik santralindeki patlamada birçok santral çalışanının yaralandığı bildirildi. 
    
Devlet televizyonu NHK'deki haberde, santraldeki reaktörün çatısının ve duvarlarının çöktüğü belirtilirken, televizyonda, sızıntıya karşı pencere ve kapılarda koruyucu önlemler alınması yönünde çağrılar yapılmaya başlandı.

SANTRALE "SÜPER İTFAİYECİLER" GÖNDERİLDİ
 
Japon hükümeti, Fukuşima 1 nolu nükleer elektrik santralinde meydana gelen patlamanın ardından santrale 'süper itfaiyecilerin' gönderildiğini duyurdu. 
    
Kyodo ajansındaki haberde ise, santraldeki radyoaktivite oranının bir saatte bir yıllık seviyenin eşiğine geldiği bildirildi. 
     
UAEKN "ACİL" BİLGİ BEKLİYOR 
     
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK), dün şiddetli deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya'da Fukuşima 1 nolu nükleer elektrik santralinde patlama meydana geldiğine ilişkin basın yayın organlarından öğrendikleri haberlerin ardından, Japon yetkililerden acil bilgi istediklerini bildirdi. 
    
Merkezi Viyana'da bulunan UAEK'nın yetkilisi, "Meydanın haberlerinden bilgimiz var ve acil olarak daha başka bilgi bekliyoruz" dedi. 
    
Japon Jiji haber ajansı, başkent Tokyo'ya 240 kilometre uzaklıktaki 40 yıllık nükleer elektrik santralinin Daiçi 1 reaktöründe patlama olduğunu duyurmuştu.