"Nükleerden korkmayalım, nükleer şart"

Nihat Özdemir, konuğu olduğu sanayi odası toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye'nin enerji açığının, ancak nükleer enerjiyle giderileceğini savundu.

Nükleerden korkmayalım, nükleer şart
29 Nisan 2013 Pazartesi 22:30 tarihinde eklendi.

 

Balıkesir'de, bir dönem Fenerbahçe'nin de 2'nci başkanlığını yapan Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, konuğu olduğu sanayi odası toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye'nin enerji açığının, ancak nükleer enerjiyle giderebileceğini söyledi.

Nihat Özdemir, "Bizim en az üç nükleer santral yapmamız şart. Nükleerden korkmayacağız. Çünkü Türkiye'ye yapılacak tesisler üçüncü kuşak yani güvenilir. Ayrıca Akkuyu ve Sinop jeoloji bakımdan da en iyi bölgeler içinde. Korkulacak bir şey yok" dedi.
 
Balıkesir'de çimento fabrikası satın alan, elektrik dağıtım işini üstlenen, barajlar ve yat limanları inşa eden işadamı Nihat Özdemir, Balıkesir Sanayi Odası'nın konuğu oldu. Turizm, çimento, enerji, altyapı, havalimanı yönetimi ve operasyonları, liman işletmeciliği, gıda ve havacılık sektörlerinde yatırım yapan Limak'ın patronu, şirketin gelişimi ve yatırımları hakkında Balıkesirli sanayicileri bilgilendirdi.
 
ŞİRKETLER KALICI VE UZUN ÖMÜRLÜ OLMALI
 
Türkiye'de uzun ömürlü şirket sayısının çok az olduğunu belirten Özdemir sözlerini şöyle konuştu: "Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri şirketler kalıcı ve uzun süreli olmuyor. Bakın Amerika'ya yeni bir ülke. Ama şirketlerin yaşına bakın hep uzun. Bizim de şirketlerin ömrünü uzatmamız lazım. İşte bakın Sabancı'ya, kaça bölündüler. Ama Koç ailesi bunu çok iyi becerdi.

Aynı birliktelik beraberlik sürüyor. Balıkesir'de Yırcalı ailesi de uzun ömürlü şirket konusunda çok başarılı. Üçüncü nesil şu an işbaşında. Bu birikimlerin nesilden nesile aktarılması ve şirketlerin kalıcı ve uzun ömürlü gerektiğine inanıyorum. Bizim şirkette de çocuklarımız işbaşında. Onlarda bizim gibi mühendis oldu, şirkette görev aldı. Yaptıkları işi de seviyorlar. Bizden sonra bu işi başarıyla sürdüreceklerine inanıyorum. Ama önemli olan üçüncü nesil ne yapacak. Bu konuda belki bana az görev düşüyor, torunlarıma sektörü sevdirmeleri gerekiyor" dedi.

DHA