Nuland'dan Kıbrıs'ın birleşmesine destek

ABD Dışişleri Bakanı’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Victoria Nuland, Kıbrıs'ta iki bölge arasında işbirliği yapılmasını desteklediklerini söyledi.

Nulanddan Kıbrısın birleşmesine destek
04 Şubat 2014 Salı 18:20 tarihinde eklendi.

Victoria Nuland, Kıbrıs Türk ve Rum tarafında yaptığı bazı temaslardan sonra ABD'nin Lefkoşa Büyükelçiliği aracılığıyla açıklama yaptı. Nuland, Rum yetkililere, Güney Kıbrıs ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişkileri kuvvetlendirmek için gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür etti.

"İkili ilişkilerimizin parçası olan bir dizi konuyu tartışma fırsatı bulduğum için müteşekkirim." diyen Nuland, "Bunlar arasında terörle mücadelede işbirliği, insan haklarına destek, insan ticaretindeki ortak mücadelemiz ve Suriye’nin kimyasal silahlarının tahliyesine destek konusunda Kıbrıs’ın önemli rolü bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

Adanın her iki tarafı ile verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade eden Nuland, "Her iki lider, verimli ve sonuca yönelik çözüm müzakerelerini canlandırmayı teşvik edecek anahtar prensipleri belirleyecek ortak açıklama konusunda anlaşmak için güçlü kararlılıkları konusunda beni temin etmişlerdir." diye konuştu.

Kıbrıslı liderlerin çözüm adına cesur adımlar attıklarını kaydeden Nuland, ABD Başkanı Obama ve Amerikan halkının çözümden yana desteklerini iki lidere de ilettiğini kaydetti.


CİHAN