Numara mı sandılar?

Boltonlu Fabrice Muamba’nın maç sırasında kalbi durdu. twitter’da yapılan yorumlarda müdahalede geç kalınmasının nedeninin sık sık sakatlanma numarası yapan futbolcular olduğu öne sürüldü

Numara mı sandılar?
19 Mart 2012 Pazartesi 09:49 tarihinde eklendi.

İngiltere’de Premier Lig takımlarından Tottenham’la Bolton arasında oynanan Federasyon Kupası maçı trajik bir olaya sahne oldu. Başkent Londra’da oynanan karşılaşmada ilk yarının sonlarına doğru Bolton takımının Kongolu orta saha oyuncusu Fabrice Muamba (23), 36 bin taraftarın önünde birden yere yığıldı.

Bayıldığı an yalnız olan Muamba’nın durumunu ilk farkeden ise o an maçı izleyen takımın kardiyoloğu Steve Robinson oldu. Tek başına sahaya koşan Robinson, acil yardım istedi.

Yapılan müdahalede kalbi durduğu anlaşılan genç futbolcuya sahada kalp masajı yapılmaya başlandı. Futbolcuların etraflarını sarmasını isteyen sağlık görevlileri, sahada Muamba’ya elektroşok uygulamaya başladı.

Birkaç dakika süren ilk yardımın sonuç vermemesi üzerine sahadan çıkarılan futbolcu hastaneye kaldırıldı. Muamba’dan iyi bir haber gelmeyince maç tatil edildi.

Kaldırıldığı hastaneden yapılan ilk açıklamaya göre, durumu kritik olan bir çocuk babası nişanlı futbolcunun ilk 24 saati atlatması bekleniyor. Maçtan sonra tüm arkadaşları ve futbolseverlerin akın ettiği hastane bahçesi çiçeklerle ve iyi dileklerle donatıldı. Bolton’un Aston Villa ile yapacağı maç da iptal edildi.