Nur Serter değil Nur Sertaç'mış !

CHP'li vekil Nur Serter'in isminin, Atv'de yayınlanan "Uçurum" adlı dizide hayat kadını karakterine verilmesi haberi üzerine dizinin yapımcısı Süreç Film'den bir açıklama yapıldı.

Nur Serter değil Nur Sertaçmış !
22 Şubat 2012 Çarşamba 14:12 tarihinde eklendi, 1.970 kez okundu.

 

İşte Süreç Film’den yapılan o açıklama
 
Dün yayınlanan bir gazetede "UÇURUM" adlı dizimizi tanıtan haberde, karakterlerden birisinin adının "Nur Serter" olarak görünmesi çeşitli yanlış anlaşılmalara neden olmuştur.
 
Öncelikle belirtmek gerekirki, dramalar kurgusal yapımlardır. Yani hemen hemen tamamı hayal olan olayları, hemen hemen tamamı kurgu kahramanlar üzerinden anlatır. Ayrıca dramaların çoğunda da soyadı kullanılmaz.
 
Bizim dizimizde de Nur isimli bir karakter vardır. Bu karakterin adı, senaryo karakter analizinde   "NUR SERTAÇ" olarak kodlanmış, senaryo aşamasında sadece "NUR" olarak anılmış, öyle çekilmiş ve öyle yayınlanmıştır. 
 
Bazı haberlerde soyadın “bip” lendiği yer almaktadır. Çekilmemiş ve var olmayan bir şeyin “bip”lenmesi de söz konusu değildir.
 
Dizinin hiçbir yerinde de bu karakterin soyadı kullanılmamaktadır. Sadece Anılan  habere kaynak teşkil eden tarafımızdan gönderilen bülten’in yazımında ki bilgisayar hatası sonucu Nur isimli karakterin soyadı yanlış yazılmıştır.
 
Her ne kadar yayına yansımamış olsa da, bilgisayar hatası yüzünden oluşan bu olay nedeni ile hem Sayın Fatma Nur Serter’den, hem de kamu oyundan  özür dileriz.
 
Süreç Filmcilik
Uçurum Dizisi Yapımcısı

Medyaradar