Nur Serter'den önce Perihan Mağden

CHP Milletvekili'nin adının bir dizide kadın satıcısı olarak geçmesi tepki toplarken, dizi yapımcısının daha önce de, yazar Perihan Mağden'in ismini bir başka dizide kullandığı ortaya çıktı.

Nur Serterden önce Perihan Mağden
23 Şubat 2012 Perşembe 08:55 tarihinde eklendi.

 

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in ismi, Uçurum adlı dizide kadın satıcısı karakterine verildi iddiası üzerine konunun taraflarından açıklamalar gelmişti.
 
RTÜK, dizide 3 kez Nur adının geçtiğini ancak Serter soyadının geçmediğini açıklarken, Yapımcı Ali Gündoğdu, dizide kullanılmayan soyadının yanlışlıkla gazetede geçtiğini belirtmiş ve gerekirse özür dileyebileceklerini söylemişti. CHP Milletvekili Serter de son olarak, özür dilense dahi bu kabul etmeyeceğini dile getirdi.
 
Skandalın başka bir boyutu bugünkü Radikal gazetesinin manşet haberinde yer aldı. Yapımcı Gündoğdu'nun 2005 yılındaki dizisine dikkat çekilen haberde, o dizide de Perihan Mağden isminin kullanıldığı kaydedildi.
 
Habere göre, 2005'te yayınlanan 'Çapkın' adlı dizide Suna Pakuysal'ın oynadığı karakter, Perihan adlı gelinine, "Perihan Mağden işte sen böylesin, böyle bir cadı böyle bir belasın' şeklindeki hitaplarda bulunuyordu.
 
'İlk icraatı değilmiş' başlık haberde, Perihan Maden'in diziyle ilgiili 2006'da mahkemeye başvurduğu ve 30 bin TL'lik tazminat davası açtığı bilgisi yer aldı.

NTV