Nuray Mert sert çıktı

Mert, eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nin kendisi ile olan dostuğu nedeniyle yeni kabineye alınmadığı yönündeki yorumlara cevap verdi.

Nuray Mert sert çıktı
12 Temmuz 2011 Salı 12:15 tarihinde eklendi, 1.837 kez okundu.

 

Milliyet yazarı Nuray Mert'den çok konuşulacak bir yazı geldi. Mert, eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nin kendisi ile olan dostuğu nedeniyle yeni kabineye alınmadığı yönündeki yorumlara cevap verdi.
 
"Başbakan’ın ve iktidar partisinin bu türden tasarruflar ile hareket ettiğini bir an için bile düşünmem" diyen Nuray Mert, ismine vebalı muamelesi yapıldığını söyledi ve adeta meydan okuyarak "Yaptığım muhalefetin bedelini tek başına ödeme konusu benim için önemlidir. Doğru olan da budur." dedi.
 
Mert 'Zorunlu bir açıklama' diyerek söze başladığı yazısında şöyle devam ediyor:
 
Çubukçu’nun ciddiye aldığını sanmam
İktidar partisi içinde ve ona yakın birçok isimle geçmişe dayalı dostluklarım vardı, bu dostluklar sürdüğü zaman içinde birbirimizin farklı düşünce ve telakkilerine saygı çerçevesinde devam etti. Türkiye içinde bulunduğu gerilimleri sağlıklı biçimde aşabilmiş olsa bu türden dostluk ve fikir alışverişleri fazladan anlamlı olabilirdi. Ne yazık ki bu zemin büyük ölçüde tükendi, tüketildi.
 
Nimet Çubukçu’nun bu türden yorumları ciddiye aldığını düşünmüyorum. Dahası, yakından tanıma fırsatı bulduğum biri olduğu için makam ve mevki konusundaki mesafeli tavrına ilişkin hiçbir kuşkum olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Benim söylememe gerek yok, kendisini tanıyan herkes kişiliğinin yakın şahididir. Gerisi, siyaseti magazinleşme çabasında olanların gündelik gevezelikleri olmaya mahkûmdur. 
 
İktidar partisinden kimseyle ilişkim yok
Ama madem böyle söylentiler basında yer bulabilir, dikkate alınabilir hale geldi hemen belirteyim. Türkiye’de siyasi gerilimin geldiği nokta, maalesef bu türden dostlukların sürdürülmesini imkânsız hale getirmişti. Dahası, bundan sonra ismimin başkalarına zarar verecek şekilde kullanılması ihtimaline karşı durmak ihtiyacı duyuyorum; iktidar partisine mensup hiç kimse ile hiçbir şahsi ilişkim yoktur. Bunu net bir şekilde açıklamakta fayda var.
 
İsmime ‘vebalı’ muamelesi yapılıyor
Ne kadar ciddiye alınmayacak bir yorum da olsa ve muhatapları ne şekilde davranmış olursa olsun, bazı şeylerin şuuyu vukuundan beterdir. Maksat hasıl olmuştur, ismimin ‘vebalı’ muamelesi görmesi yönünde bir eşik daha aşılmıştır. Kimseyi bu vebaya bulaştırmak istemem, böyle bir ortamda kimseden fazladan dostluk beklemiyorum. Hemen belirteyim bunu eski arkadaşım Nimet Çubukçu için değil, bu olaydan muhtemelen etkilenebilecek, zaman zaman rastlaştığım, çay kahve içtiğim tüm eski dostlarım için söylüyorum. İçleri rahat olsun.
 
Yaptığım muhalefetin bedelini tek başına ödeme konusu benim için önemlidir. Doğru olan da budur.