Nurcan umudunu kesmedi

Milli halterci Nurcan Taylan, Uluslararası Halter Federasyonu'nun (IWF), doping kullandığı gerekçesiyle 4 yıl ceza vermesiyle ilgili, ''Suçsuzum, 4 yıllık cezanın 2 yıla inmesini temenni ediyorum'' dedi.

Nurcan umudunu kesmedi
14 Haziran 2012 Perşembe 16:03 tarihinde eklendi, 1.608 kez okundu.

 

Nurcan Taylan AA muhabirine, olimpiyatlardan sonra Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) Disiplin Komitesi'nin bir toplantısının daha olacağını belirterek, ''Ceza ömür boyu da olabilirdi. Ben bu cezayı hak etmedim. 4 yıl da uzun süre. Bu süreçte çok yalnız kaldım. Biraz destek olsaydı bu cezayı almayabilirdim'' diye konuştu. 
     
Verilen 4 yıllık cezanın olimpiyatlar sonrası yapılacak toplantıda onaylanması halinde 32 yaşına kadar yarışmalara katılamayacağını belirten Taylan, şunları söyledi: 
     
''Performansım iyi, 35-37 yaşında olup da bu sporu yapanlar var. Benim temennim önümüzdeki toplantıda bu sürenin 2 yılı indirilmesi. O zaman zaten 1.5 yılı geçmiş olacak. Benim mücadelem ve gücüm daha bitmedi. 2013 yılında yapılacak dünya şampiyonasına katılmak istiyorum. Türk sporuna 17 yıl hizmet ettim. Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu oldum. Yıllardır kırılamayan rekorlarım var. Ben gücüme, kuvvetime inanıyorum. Haltere podyumlarda veda etmek istiyorum. Allah'ın o günü bana nasip etmesini diliyorum.'' 
     
''Olimpiyatlara gitmesi gereken bir sporcu varsa o da bendim'' diyen Taylan, şunları kaydetti: 
     
''Çünkü dört yıldır tam takım olarak olimpiyatlara katılabilmek için, performansımı en üst düzeyde tuttum. Milli takıma puanlar kazandırdım. Ben bütün organizasyonlara katıldım. Doping çıksaydı oralarda da çıkardı. Olay tamamen benim dışımda gerçekleşti. Ben ülkemi en iyi şekilde temsil ettim. Ülke menfaatleri dışında hiç bir zaman hareket etmedim. Bu süreç, beni çok yordu. Antrenmanlarıma yarın şampiyonaya katılacakmış gibi haftada ortalama 4 gün devam ediyorum.''