"Nuri Alço değilim"

Meclis teşkilatının yeniden yapılandırımlasıyla ilgili teklifin görüşmeleri sırasında AK Parti’li Süreyya Sadi Bilgiç, kendisine “Meclis’in kötü adamı gibi” bakıldığını belirterek, “Ben Nuri Alço değilim'' dedi.

Nuri Alço değilim
20 Kasım 2011 Pazar 13:25 tarihinde eklendi.

 

TBMM teşkilatını yeniden yapılandıran, çalışanlara yönelik yeni düzenlemeler getiren kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
 
Teklifin 14 saat süren görüşmelerinde çok sayıda önerge verildi. Bunlar arasında yaklaşık 20 önerge iktidar ve muhalefet partisinden milletvekillerinin ortak imzasını taşıdı.
 
AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, teklifin görüşmelerinde kendisini Nuri Alço gibi hissettiğini ifade ederek, "Meclisin kötü adamı gibi bakmaya başladılar. Nuri Alço değilim" dedi.
 
Sadi Bilgiç, bin 832 fazla personelin bulunduğunu belirterek, "bankamatik, kartmatik" kişilerin oluştuğunu söyledi. Bilgiç, "Ya çalışacaksınız, ya çalışmayacaksınız, bu bir seçim" diye konuştu.
 
ALNINDAN ÖPTÜ
Bilgiç'in, 4-C’yle ilgili sözleri üzerine CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, yerinden kalkarak Bilgiç'i alnından öptü.
 
AK Parti Kütahya Milletvekili Fehmi Kinay, "Bütün 4-C'lileri daha sağlıklı düzenlemeyle çözüme kavuşturmamız gerekirdi. Komisyonun yapması gereken buydu, alelacele bir kapı açtık, şimdi siyaset kurumu olarak sıkıntı yaşayacağız" dedi.
 
PARTİSİNİN ÖNERGESİNE KARŞI ÇIKTI
Milletvekili Hizmetleri Başkanlığının görevlerine ilişkin madde, komisyonda iki kez görüşüldü.
 
AK Parti'li milletvekilleri, Milletvekili Hizmetleri Başkanlığının, milletvekillerinin talepleri halinde kişisel eğitim ve gelişim hizmeti verebilmesi için bir önerge verdi.
 
Teklifin çalışmalarında altkomisyon başkanlığını yürüten Bilgiç, milletvekillerine yönelik böyle bir ifadenin, teşkilat kanuna yerleştirilmesini, doğru bulmadığını belirterek, önergeye ret oyu verdi.
 
Kinay ise altkomisyonun, milletvekillerine yönelik hizmetler üzerinde yeterince durmadığını ifade ederek, "Keşke milletvekili hizmetleriyle ilgili eksiklikleri, ihtiyaçları daha geniş şekilde tartışsak. Ret ettiğinizi söylüyorsunuz, hayretler içinde izliyorum" diye konuştu.
 
Önerge doğrultusunda madde kabul edildi. Ancak, daha sonra AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, maddenin yeniden görüşülmesi ve bu düzenlemenin çıkarılması için önergeler verdi. TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın katılmadığı önerge, yapılan oylamayla kabul edildi.
 
Böylece bir önergeyle milletvekillerine kişisel eğitim verilmesine olanak sağlayan düzenleme, başka bir önergeyle metinden çıkarıldı.