Nuriş'ten su şişesi!

Karagümrük çetesinin ele başı Nuri Ergin, 249 buçuk yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın duruşmasında, mahkeme başkanına su şişesi fırlattı.

Nurişten su şişesi!
12 Mayıs 2011 Perşembe 19:31 tarihinde eklendi, 1.289 kez okundu.

 

'Karagümrük Çetesi' ele başı olduğu iddia edilen Nuri Ergin, "adam öldürmeye azmettirmek" suçundan çarptırıldığı müebbet hapis cezasının Yargıtayca bozulmasının ardından yeniden görülmeye başlanan davada olay çıkardı.
 
Ergin'in de aralarında bulunduğu 7 sanık hakkındaki bazı kararların Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozulmasının ardından, dava İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye başlandı.
 
Ergin, "Takdir mahkemenindir. Olayların faili benim, talimatları ben verdim. Karar aşamasına kadar duruşmalara gelmek istemiyorum" şeklinde konuştu.
 
Nuri Ergin'in, ağabeyi Nejat Ergin ile ilgili tehditvari cümleler kullanması üzerine Mahkeme Başkanı Nurettin Ak, "Tehdit etmeye başladın gene. Ne yapsaydık, zaten suçlarını kabul ettin. İstersen sana bir gün verelim, o gün boyunca konuş. Şimdi savunmanı kısa kes" diye uyarıda bulundu. 
 
BAŞKAN: ÇIKARIN BUNU
Hasta olduğu halde duruşmaya katıldığını ve serumlarını koparıp geldiğini ifade eden Ergin, bir daha duruşmalara gelmeyeceğini aktardı. Ergin'in tehditler savurarak konuşmaya devam etmesi üzerine Başkan Ak, jandarma görevlilerine, "çıkarın bunu" diye talimat verdi. 
 
SU ŞİŞESİNİ FIRLATTI
Nuri Ergin de Başkan Ak'a yönelik sözlü hakarette bulunarak, elindeki plastik su şişesini kürsüye doğru fırlattı. Şişedeki suyun dökülmesi sonucu kürsünün bir kısmı ıslandı. Küfür eden ve "bir dava daha aç" diyen Ergin, jandarma görevlilerince duruşma salonundan çıkarıldı.
 
Mahkeme heyeti, duruşmada olay çıkaran Nuri Ergin'in duruşmalardan men edilmesine hükmetti.
 
Esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın Cumhuriyet Savcılığına gönderilmesine ve tutuklu sanıklar Nuri Ergin, Tuncer Gülşen, Erkut Yargüder ve Erkan Esengin'in tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. 
 
"SİLİVRİ ÇETESİ SİZİ ÇÖZDÜM"
Duruşma sonrası cezaevi araçlarına götürülen tutuklu sanıklar Tuncer Gülşen, Erkut Yargüder ve Erkan Esengin, diğer tutuklu sanık Nuri Ergin'e küfür ederek, "Bu devlet sana kedisini bile teslim etmez Nuri" dediler.
 
Daha sonra adliyeden çıkarılan Nuri Ergin de yine küfürlü konuşarak, "Silivri çetesi sizi çözdüm. Hurşit Tolon, Şener Eruygur, Hasan Atilla Uğur, Hanefi Avcı sizi affetmeyeceğim" şeklinde bağırdı