Nusaybin-Cizre yolu ulaşıma açıldı

Kar yağışı sebebiyle kapanan Cizre-Nusaybin yolu ulaşıma açıldı.

Nusaybin-Cizre yolu ulaşıma açıldı
13 Aralık 2013 Cuma 23:56 tarihinde eklendi.

Yolun ulaşıma açılması ve yolda kalan vatandaşlara yardımcı olmak için Mardin Jandarma Komutanlığın'a bağlı komanda taburunda yaklaşık 2 bin asker görev aldı. Yolda kalan binlerce kişiye Türk Kızılayı ekipleri kumanya dağıttı.

Mardin Jandarma Komutanı Vural Erol, Nusaybin Kaymakamı Abdulhalim Can ile birlikte Cizre sınırına kadar uzanan yaklaşık 150 kilometrelik yolu inceleyen Vali Ahmet Cengiz, burada yolda kalan vatandaşların durumları hakkında bilgi aldı.

Valisi Ahmet Cengiz, Nusaybin-Cizre yolunun kardan temizlenerek ulaşıma açıldığını belirtti. Yolun ulaşıma açılması için yoğun bir çaba sarf edildiğini belirten Vali Cengiz, "Yolda TIR, kamyon veya herhangi bir kayma ve devrilme sonucu yol kapanıyor. Bölgemizde son dönemlerin en yoğun kar yağışı yaşanıyor. Şu anda çok sayıda köyde ulaşım sağlanamıyor. Elektrikleri yok." dedi

Vali Cengiz şunları söyledi; "Irak ile Türkiye’yi bağlayan hem ihracat yolu ekonomik değeri yüksek çok sayıda TIR var. Bu yolun çok fazla sıkışmaması için hem Nusaybin hem de Kızıltepe tarafında önlem aldık. O taraftaki yükü bu tarafa geçirmedik.

Sadece Mardin sınırındaki trafiği değil komşu illerin trafiği bu tarafa gönderilmemesi için valilerimizden yardım istedik. Çok sayıda köy yolu kapalı, ancak ağırlığı İpek Yoluna verdik. Kriz masası oluşturduk. Jandarma Komutanlığı, AFAD Cizre Şırnak Valiliği, karayolları ekipleri ciddi bir katkı sağladı. Şu anda yol trafiğe açıldı. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı.”


CİHAN