Nusaybin şehidi Yüzbaşı son yolculuğuna uğurlandı

MARDİN'in Nusaybin ilçesinde PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte şehit ola Yüzbaşı Alper Kalem'in cenazesi Mardin'de düzenlenen törenin ardından memleketine dualar eşliğinde uğurlandı.

Nusaybin şehidi Yüzbaşı son yolculuğuna uğurlandı
30 Nisan 2016 Cumartesi 16:55 tarihinde eklendi.
Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının sürdüğü Abdülkadirpaşa mahallesinde devam eden operasyonda bu sabah PKK'lıların keskin nişancı tüfeği ile açtığı ateşte ağır şekilde yaralanan ve kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Piyade Yüzbaşı Alper Kalem için tören düzenlendi. Mardin 70'inci Mekanize Tugay Komutanlığı Selen Kışlasında yapılan törene, Vali Ömer Faruk Koçak, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel katılırken, şehidin yakınları katıldı. 
 
Şehidin ailesinin katılmadığı törene, şehidin Türk Bayrağına sarılı naaşının alana getirilmesi ve öz geçmişinin okunmasıyla başlandı. Törende birlik adına konuşma yapan Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, terör örgütünün ülkede huzur ve güven ortamını bozmak, halk üzerinde korku oluşturmak amacıyla hendek kazıp, barikat kurduğunu belirterek şunları söyledi:
 
"Terör örgütü, ülkemizdeki huzur ve güven ortamını bozmak, halk üzerinde korku oluşturmak maksadıyla hendek kazıp barikat kurarak personelimize kahpe ve sinsice saldırarak vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak araç yakıp, yol kesip, seyahat özgürlüğünü engelleyerek masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir. Hukuku, insan temel ve hak özgürlüklerini eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen anca,k devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasın. Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir. Biz terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize daha bir inanç azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.
 
Tören, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından duanın okunmasının ardından evli ve 2 çocuk babası olan şehid Yüzbaşının cenazesinin ise Konya'ya uğurlanmasıyla sona erdi. Kayseri'den geçici görevle Nusaybin'e gelen Piyade Yüzbaşı Alper Kalem'in evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesi ikamet ettiği Konya'ya gönderilirken, şehidin vasiyeti üzerine memleketi olan Amasya'da defin edileceği bildirildi.