Nusaybin'de çatışma, 2 güvenlik görevlisi yaralandı

MARDİN'in Nusaybin ilçesi kırsal alanında yürütülen operasyonlar sırasında, PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmada 2 güvenlik görevlisi yaralandı.

Nusaybinde çatışma, 2 güvenlik görevlisi yaralandı
22 Şubat 2017 Çarşamba 13:48 tarihinde eklendi.
MARDİN'in Nusaybin ilçesi kırsal alanında yürütülen operasyonlar sırasında, PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmada 2 güvenlik görevlisi yaralandı.
 
Nusaybin ilçesinin Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu, Yavruköy, İlkadım ve Kuruköy, Ömerli'nin Sulakdere ve Aytepe ile Artuklu'nun Yardere ve Ahmetli mahallelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik 11 Şubat'ta başlatılan, 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir' operasyonu devam ederken, bugün kırsal kesimde çıkan çatışmada, 2 güvenlik görevlisi yaralandı. 
 
Operasyon kapsamına bugün sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kuyular ve Doğanlı köyleri de eklenirken, yaralanan güvenlik görevlileri Mardin Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgede devam eden operasyon sırasında zaman zaman çatışmaların olduğu öğrenildi.
 
VALİLİK: 2 GÜNDE 2 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ, 1 PKK'LI SAĞ YAKALANDI
 
Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğünün ortak çalışması olarak uzun zamandır planlanan ve 11 Şubat'ta Nusaybin, Ömerli ve Artuklu ilçelerine bağlı 10 köyün kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik başlatılan, 'Atmaca-3 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir' adı verilen operasyonuun devam ettiği belirtilerek, şöyle denildi:
 
"20 Şubat 2017 günü Nusaybin ilçesi Kuruköy mahallesinde, çıkan çatışmada 1 BTÖ mensubu ölü, 1 BTÖ mensubu ise sağ olarak yakalanmıştır. Üzerlerinde bulunan 2 kalaşnikof ve bu silahlara ait 2 şarjör, 1 tabanca ve 4 el bombası ele geçirilmiştir. 21 Şubat 2017 günü çıkan çatışmada, 1 BTÖ mensubu ölü olarak ele geçirilmiş, çatışmanın yaşandığı sığınak içerisinde, 1 kalaşnikof ve bu silaha ait 5 şarjör, 1 RPG-7 roketatar ve 5 roketatar mühimmatı ile sevk fişeği, 1 telsizi bulunmuş, ayrı bir sığınakta 47 el bombası ve 5 plastik bidon içerisinde toplam 105 kg toz TNT, 167 adet kaleşnikof fişeği ele geçirilmiştir. Operasyon halen devam etmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."