Nusaybin'de çatışmanın izleri ürkütücü

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 1 Ekim günü başlayan ve bugün saat 06.00'da biten sokağa çıkma yasağının ardından, ilçede PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmaların izleri de ortaya çıktı.

Nusaybinde çatışmanın izleri ürkütücü
06 Ekim 2015 Salı 15:12 tarihinde eklendi.
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 1 Ekim günü başlayan ve bugün saat 06.00'da biten sokağa çıkma yasağının ardından, ilçede PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmaların izleri de ortaya çıktı.
 
Mardin Valiliği, 1 Ekim günü saat 19.00'dan itibaren Nusaybin İlçesi'nde kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, mevcut aranan kişilerin yakalanması, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması gerekçesiyle sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasağın bugün saat 06.00'da kaldırılmasının ardından Nusaybinliler günler sonra ilk kez sokaklara çıktı.
 
Nusaybin'de teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmaların izleri de bugün ortaya çıktı. Özellikle Fırat ve Abdulkadir Paşa mahallelerinde polisin ara sokaklara girmesini engellemek için oluşturulan barikatların kaldırıldığı ve hendeklerin bir bölümünün kapatıldığı görüldü. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmaların yaşandığı ilçede, bir çok ev ve işyerine kurşun ve roketatar isabet ederken, bazı ev ve işyerleri ile araçlarda hasarların meydana geldiği görüldü. Çatışmalar sırasında yola teröristlerce tuzaklanan bombaların patlatılması sonucu sokaklarda çukur oluştuğu, PKK'lıların güvenlik güçlerinin girişini engellemek için kurdukları barikatların üzerine kum torbaları koyduğu, bazı araçları da yolları kapatacak şekilde park ettikleri görüldü.
 
Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada Fırat Mahallesi Şafak Sokakta evinin önünde ölen Ahmet Sönmez'in yakınlarına vatandaşlar taziye ziyaretinde bulundu. Ahmet Sönmez'in oğlu Metin Sönmez, sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte kendilerinin evden ayrıldığını babasının ise evde yalnız kaldığını söyledi. Sönmez, "Sokağın başından ağır makinalı tüfeklerle taranmış. Babam o telaşla buradan kendini kurtarmaya çalışmış, kaçmaya çalışmış. Evin içerisinde her yer yıkılmış. Babam gece uyuduğu kıyafetlerle dışarı çıkmaya çalışmış. Komşularına gitmeye çalışmış. Evin kapısında yüzlerce mermi izi bulunuyor" dedi.
 
Nusaybin Belediye Başkanı DBP'li Cengiz Kök, tahrip olan binalarda incelemelerde bulunup, vatandaşlarla görüştü. Bu arada günlerdir sokağa çıkmayan vatandaşlar, yasağın kalmasının ardından özellikle marketlerden alış veriş yaparken, esnaf da işyerlerini açtı.

DHA