Nusaybin'de doktora şiddet protestosu

Mardin'in Nusaybin ilçesi Devlet Hastanesi'nde görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Eren Abatan'ın muayene ettiği hastanın saldırısında sol el parmaklarının kırılması meslektaşları tarafından protesto edildi

21 Ocak 2014 Salı 18:47 tarihinde eklendi.
 
Nusaybin İlçesi Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Servisi'nde meydana gelen olayda Psikayatri Uzmanı Dr. Eren Abatan ile muayene ettiği hasta Y.E. arasında bilinmeyen bir nedenden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgada Dr.Abatan'ın sol el parmaklarında kırılma meydana geldi.

Çalışamayacak durumda olan Dr. Abatan, ameliyat için Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Dr. Eren Abatan'ın şikayeti üzerine Y.E. gözaltına alınırken, poliste sorgusu devam eden Y.E.'nin de Dr. Abatan'dan şikayetçi olduğu öğrenildi.
 
Olayı duyan hastanede görevli doktorlar iş bırakarak, hastane girişinde toplu olarak basın açıklaması yaptı. Nusaybin SES Temsilciliği ve Türk Tabipler Birliği adına konuşan Uzman Dr. Ramazan Kaya, Dr. Abatan'a yönelik saldırıyı kınayarak, "Dr. Eren Abatan'a uygulanan şiddeti kınıyoruz.

Bugün yaşanan olay neticesinde doktor arkadaşımızın sol el parmaklarında kırık meydana gelmiş olup, çalışamayacak durumda olan arkadaşımız ameliyat olmak üzere acilen tedavisinin yapılması için Bolu'ya sevk edilmiştir.

Bu tür olay ve daha vahim olayların yaşanmaması, hasta-hekim ilişkilerinin çağdaş toplumlarda olduğu gibi alt yapısının oluşturulması, hastane yönetiminden ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinden, fiziki şartların düzeltilmesi dahil olmak üzere, sağlık personelleri sıkıntısının giderilmesi ve her türlü önlemin alınması aciliyet arz etmektedir.

Sağlık çalışanlarına yönelik son yıllarda artan şiddet olayları, sağlık emekçilerinin fiziksel ve psikolojik sağlığını olumsuz etkileyecek bir noktaya ulaşmıştır. Kamu ve özel ayırımı olmadan, her düzeydeki sağlık kurumunda, her düzeydeki sağlık çalışanı şiddete maruz kalmaktadır. Şiddetin sebeplerinin başında uygulanan sağlık politikaları ve yetkililerin halkla sağlık emekçilerini karşı karşıya getiren kışkırtıcı üslubu büyük rol oynamaktadır" dedi.
 
Açıklamadan sonra doktorlar, acil servis dışında vizite yapmayacaklarını açıkladı. Bu nedenle muayene olmak için gelen hastaler evlerine geri döndü. 

DHA