Nusaybin'de izinsiz gösteri

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, izinsiz gösteri yapan gruptan polise atılan molotofkokteyli isabet eden 17 yaşındaki gencin yüzü yandı.

Nusaybinde izinsiz gösteri
05 Ekim 2011 Çarşamba 19:42 tarihinde eklendi.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik yürütülen operasyonları bahane eden bir grup, Işık Önder ve Lozan Caddesi ile Şirin Bulvarı'nda yola barikat kurarak, terör örgütü ve elebaşı lehine slogan attı. 
    
Polis, "dağılın" uyarısını dikkate almayarak, taş, molotofkokteyli ve havai fişekle saldıran gruba, biber gazı ile müdahale etti. Grup ara sokaklara kaçtı. 
    
Bu arada göstericilerin polis aracına attığı molotofkokteyli yoldan geçen 17 yaşındaki İ.Ş'ye isabet etti. Yüzünde yanıklar oluşan İ.Ş, Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. 
    
Işık Önder Caddesi'nde göstericilerin attığı ve bir eve isabet eden havai fişek de küçük çaplı yangına neden oldu. Yangın, ev sahibi ve polis ekiplerince söndürüldü. 
    
Gösterilerin öğrencilerin okuldan çıkış saatine denk gelmesi nedeniyle bazı öğrencilerin atılan biber gazından etkilendiği görüldü. Olaya karışan bazı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi.