O 1 Vizesi Nedir ? Nasıl Alınır ?

O vizesi sanat, eğitim, iş ve atletizmde ilginç yeteneklere sahip olan, kendini sinema ve televizyonda kanıtlamış olağanüstü yetenekleri olan ve bu yetenekleri tüm dünyada tanıtan şahıslar içindir.

O 1 Vizesi Nedir ? Nasıl Alınır ?
31 Ocak 2018 Çarşamba 09:41 tarihinde eklendi, 2.521 kez okundu.

O vizesi sanat, eğitim, iş ve atletizmde ilginç yeteneklere sahip olan, kendini sinema ve televizyonda kanıtlamış olağanüstü yetenekleri olan ve bu yetenekleri tüm dünyada tanıtan şahıslar içindir.
 

Müracaat eden kişi Amerika Birleşik Devletleri`nde göçmen olmayan biri olarak çalışmak istiyorsa, ABD göçmen yasalarına uyarak, müracaat eden kişi başvuranın yapacağı iş çeşidine göre, belli bir vizeye gerek duyar. Geçici işçilerin büyük çoğunluğu, müracaat sahibinin bir vizeye başvurabilmesi için öncelikle Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik işleri (USCIS) aracılığıyla doğrulanması gereken I-129 istidanın müracaat eden kişinin gelecekteki iş adamı tarafından sağlanması gerekmektedir. Daha fazla bilgi alabilmek için uscis gov`a bakabilirisiniz.

 

Üyeler geçici çalışan vizesine yalnız ABD`deki iş adamlarına I-129 istidasını takdim ettikten ve USCIS`in onaylanmasını takiben başvurabilirler. USCIS fişin numarasını gösteren bir I-797 formu hazırlayacaktır. Fiş numarası, randevu alabilmek için önemlidir. I-797 veya I-120`un sahife kopyalarına ihtiyaç yoktur.


O2 müracaat sahipleri, O1 vizesi hak sahibinin hizmetleri ile beraber takdim edilen bir istida gerekmektedir.
 

O vizesi daha çok aşağıdaki şahıslar için uygun bulunmaktadır.

 

●      O1: bilimde, eğitimde, işte     farklı becerilere sahip olan kişiler veya sinema ya da televizyon   endüstrisinde kendini kanıtlamış ve başarılı insanlar.        

●      O2: Muayyen bir aktivitede veya      gösterinin entegre parçasında destek olacak, bir O1, atlete eşlik edebilecek ve sanatçı bireyler. O2 işçisinin, bir ABD çalışanı      tarafından kolaylıkla yapamayacağı ve O1 muvaffakiyet   performansı için gereken becerileri ve O1 tecrübesi olan şahıslar 

●      O3: O1 ve O2 müracaat eden          kişilerin eşi veya çocuğu olan şahıslar.

 

Uygunluk
 

Öğrenim, iş, bilim veya atletizmde mükemmel bir ustalık, müracaat sahibinin uğraş alanında zirvede olduğunu kanıtlamış sayılabilecek kadar az kişilerden olduğunu ve işinde uzmanlık derecesine kadar yüksele bilmiş kişi olduğunu ispatlamalıdır.
 

Televizyon endüstrisinde veya sinema alanında “O” vizesine hak kazanabilmek için müracaat eden kişi, başvuru sahibinin televizyon ve sinema alanında keskin farklarının olması, önder ve saygın olarak tanınması, profesyonel beceri ve mükemmel bir başarasının olduğunu kanıtlamalıdır.