"O ayakkabı kutuları..."

Genel Kurul'un ilk saatlerinde CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile AK Parti Yalova Milletvekilleri Temel Coşkun'un karşılıklı atışmalarına sahne oldu.

O ayakkabı kutuları...
22 Ocak 2014 Çarşamba 15:52 tarihinde eklendi.
AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'yi eleştirerek, "O ayakkabı kutuları elinizde kalacaktır" dedi. Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Muherrem İnce söz alarak , Coşkun'a karşılık verdi. İnce, "Tersaneleri özel sektör yatırımlarını devlet yatırımı gibi anlatıyorsun. Yalova küçük bir ildir. Yalova milletvekillerinin nezaketinde karşılıklı sataşmamak vardır. Ama çok isterim sataşmanı ki, sana burada nasıl sataşma olur göstermek isterim. Sen bunları yapma, Yalova'nın geleneklerini bozma. Bu kürsüde atışma. Sen kendini Yalovalı olarak hissetmediğin için bunları yapıyorsun" dedi.
 
Bunun üzerine, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, kendisine sataşma olduğunu belirterek TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'tan söz istedi. Ardından kürsüye çıkan Coşkun, "Sayın hemşerim ilimin milletvekili, bu kürsüyü ve ekranları çok kullanır. Bende mütevazi ve beyefendi kişiliğimi bozmadım asla da bozmayacağım. İki ilin milletvekilinin birbiriyle kapışması ve yarışması değil. Ben konuşurken grubuna hakim olman lazım. Oradaki sayın milletvekilleri nefes almadan 'yuh' diyecek kadar ileri gitmiştir ve siz bunu saygısızlık saymıyorsunuz. Sizin adap anlayışınız değişik. O ayakkabı elinizde kalacak, merak etmeyin. O ayakkabıyla 2 ay oynayın, öyle kendinizi meşgul edin. Yalova'daki yatırımlara gelince, 12 yıldır milletvekili olduğunu söylersin. Bir defa sen nereden gelmişsen Yalova'ya bir başka yerden derenin öbür tarafından gelmişsin, ben bu ülkenin Karadeniz'in en güzel yerlerinden gelmişim ve 40 yıllık da Yalovalıyım. Hiç senden farkım yok. 12 yılda bana ne yaptın o nu bir söyle. Sadece bu kürsülerde konuştun. Başka bir şey yok. HHükümetimizin 11 yılda Yalova'ya yaptığı yatırım yaptığı 1,5 milyar liradır" dedi.
 
Coşkun'un 'Derenin öbür tarafı sözü' ise CHP'li milletvekillerini kızdırdı. Söz alan İnce, Coşkun'un hakaret ettiğini belirterek, "12 yılda Yalova'dan alınan vergi ve yapılan yatırımdan 1,5 kat fazla. Ne yaptığına gelince, Bak Temel Coşkun, Samsun'a Kastamonu'ya Mersin'e, Edirne'ye, Kahramanmaraş'a git, Yalovalıyım dediklerinde şunu derler, 'Muharrem İnce'nin memleketinden misin' diye. Seninle Taksim meydanına çıkalım. 2 saat bir köşede sen, bir köşede ben durayım. Bana bin kişi gelip fotoğraf çektirecek, sana bir kişi gelip selam verirse maaşımı sana bağışlayacağım. Yalova'nın adını marka yaptım ben. Daha ne yapayım. Derenin öbür tarafı, bak bu çok ayıp. Benim anne tarafım Karadenizli baba tarafım Selanikli, bu çok ayıp. Ben kendimi Yalovalı hissediyorum. Sen kendini Yalovalı hissetmiyorsun. Derenin öbür tarafı diyerek göçmenlere hakaret ediyorsun. Sen bunu unutma, o derenin öbür tarafını sana Yalova'da göstereceğim ben."
 
Derenin öbür tarafı sözlerinden dolayı CHP'li milletvekilleri Coşkun'un özür dilemesini istedi. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, özür dilemesi için Coşkun'a söz verdi. Kürsüye çıkan Coşkun, şunları söyledi: "Ben, ben bu Meclis'e saygı duyan bir milletvekiliyim. Özür dilemem gereken bir şey varsa özür de dilerim. Özür dilenecek bir şey değil. Sadece sayın milletvekilinin beni Yalovalı olmamakla suçlamakta. Bende Anadolu'da çok kullanılan 'nerelisin' dendiği zaman 'Derenin öbür tarafı. Aşağısı yukarısı' bunlar Anadolu muhabbetidir. 81 vilayette yaşayan arkadaşlarımızla her birimizin milletvekili olduğu yerlerle doğum yerleri farklıdır.Bundan bir şeyler çıkartmaya çalışmak asla mümkün değildir. Biz vatandaşlarımıza sonsuz saygı içerisindeyiz. Sayın İnce buradan bir şeyler çıkartma içindeyse yanlış. Biz vatandaşlarımızı severiz. Ötesi de berikisi de bizimdir. Tüm vatandaşlar bizim kardeşimizdir, 76 milyon bizim kardeşimizdir."

DHA