O bebek toprağa verildi

ORDU'nun Çatalpınar İlçesi'nde patlamış mısır yerken nefessiz kalıp yaşamını yitiren 11 aylık Yunus Emre Narlık'ın cenazesi, memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

O bebek toprağa verildi
26 Ocak 2015 Pazartesi 16:10 tarihinde eklendi.
ORDU'nun Çatalpınar İlçesi'nde patlamış mısır yerken nefessiz kalıp yaşamını yitiren 11 aylık Yunus Emre Narlık'ın cenazesi, memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.
 
İmam baba Mustafa Narlık, "Çocuğumun ölümünde Çatalpınar İlçesi'nde hastanenin olmaması en büyük nedenlerden biri. 7 kilometre aracımla götürdüm ambulans yolda aldı. O ambulansta çocuğumun kalbi atarken belki iyi bir doktor olsaydı o teşhisi kendisi yapabilirdi. Patlamış mısırın nefesini kesmesine çare bulabilirdi" dedi. Öte yandan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da "Ambulansın geç geldiği iddialarına ilişkin idari soruşturma başlatıldı, adli soruşturma zaten yürütülüyor. 'Mısır tanesi' diyorlar ama kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belli olacak" dedi.Olay geçen cumartesi akşamı Ordu'nun Çatalpınar İlçesi Keçili Mahallesi'nde meydana geldi. Düzmeşe Cami imamı olan 33 yaşındaki Mustafa Narlık, eşi 26 yaşındaki Selda Narlık ve 3 çocuğuyla birlikte evlerinde patlamış mısır yemeğe başladı. Ancak bir süre sonra en küçük çocukları olan 11 aylık Yunus Emre Narlık fenalaşıp yere yığıldı. Narlık çifti telefonla durumu 112'ye bildirerek yardım istedi. Mustafa Narlık, kucaklayıp özel aracına koyduğu Yunus Emre'yi özel aracıyla yola çıkarıp ambulansa yetiştirmeye çalıştı. Yaklaşık 7 kilometre araçta taşınan Yunus Emre Çatalpınar ilçe merkezine getirildi. İlçede hastane bulunmadığı için gelen ambulansa nakledilen Yunus Emre, Fatsa İlçesi'nde özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak hastaneye ulaştığında çocuğun öldüğü belirlendi. Nefes borusuna kaçan mısır tanesi nedeniyle yaşamını yitiren talihsiz bebeğin cenazesi, Trabzon Adli Tıp Kurumu'na otopsiye gönderildi. Cenaze otopsi işleminin ardından yakınları tarafından alınarak bu sabah Erbaa Devlet Hastanesi'ne getirildi.
 
'HASTANENİN OLMAMASI EN BÜYÜK NEDEN'
 
İmam Mustafa Narlık, evinin önünde taziyeleri kabul etti. Çok üzgün olduğu görülen Mustafa Narlık, evde ailece çay içip mısır yediklerini belirtip, şunları anlattı: "Bir anda çocuk düşer gibi oldu. Lavaboya götürdük, boğazına bir şey kaçtığını düşünürken elimi boğazına attım bir şey yok, sırtına vuruyoruz, hiçbir şey yapamadık. Çocuk bir anda elimizde kaldı. Dışarıya çıkarak arabaya bindim, ambulansı aradım. Çatalpınar yoluna kadar zaten arabamla indim, ambulansla karşılaştık. Ambulansla aldılar, kalbi çalışıyordu içeride. Orada biraz uğraştılar daha sonra özel hastaneye götürdüler. Orada bayağı uğraştılar ama bir şey yapamadılar. Bulunduğumuz ilçede hastanenin olmaması en büyük nedenlerden bir tanesi ve o ambulansta çocuğumun kalbi atarken belki iyi bir doktor olsaydı o teşhisi kendisi yapabilirdi. Patlamış mısırın nefesini kesmesine çare bulabilirdi. Bugün benim çocuğum öldü ama yarın başkasının bir çocuğuna olması bir acı olur. Yani stajyer olarak ambulansın içerisinde birileri gezeceğine iyi bir doktorun ambulansla beraber hazır halde hasta olan yerlere gitmesi daha da iyi olur."