'O' biber gazları siteden kaldırıldı

Polisin TOMA'lardaki suya karıştırdığı, mavi bidonda yer alan sıvı biber gazı satışını yapan firma, internet sitesinden bu ürünü kaldırdı

O biber gazları siteden kaldırıldı
19 Haziran 2013 Çarşamba 12:09 tarihinde eklendi, 2.020 kez okundu.
Gezi Parkı protestoları sırasında polisin TOMA’lardaki suya karıştırdığı, mavi bidonda yer alan sıvı biber gazıyla ilgili yetkililerden net bir açıklama gelmezken, satışını yapan firma internet sitesinden bu ürünü kaldırdı.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Tarım Bakanı Mehdi Eker ise söz konusu ürünün onaylanmasıyla ilgili bakanlıkça bir alakalarının olmadığını söyledi.
 
Geçtiğimiz günlerde polisin müdahalesi sırasında tazyikli suya karıştırılan sıvı tartışma konusu olurken, İstanbul Valisi Avni Mutlu, TOMA’lardan sıkılan suyun içinde kimyasal madde değil ilaç olduğunu söylemişti. Bunun üzerine, elde edilen fotoğraf karelerinden görüldüğü üzere söz konusu sıvının “Jenix” marka, 10’ar litrelik OC biber gazı olduğu ortaya çıkmıştı. TOMA’lardaki kimyasal, muhalefet partisi CHP’nin de TBMM gündemine taşıdığı konu başlıklarından biri oldu.

 
SİTEDEN KALDIRDILAR
 
Bu sıvı biber gazının suya karıştırılmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, ürünün, tanıtımının yapıldığı “jenixbibergazi.com/tr/ “ adresli internet sitesinden kaldırıldığı görüldü.
 
Vatan Gazetesi’nde yer alan bir haberde ise bu şirketin yetkililerinin açıklama yapmaktan kaçındığına ilişkin bir haber yer almıştı.
 
Öte yandan, bazı temaslarda bulunmak üzere Roma’da bulunan Bakan Mehdi Eker gazetecilerin, “Vali Mutlu bidonların içerisinde ilaç olduğunu söylemişti. ‘Jenix’ adlı gaz solüsyon, Bakanlığınızın onayından geçen maddeler kapsamında mı?” yönündeki sorusuna, “Yok. Zaten Vali Avni Mutlu gereken açıklamayı yaptı” diye karşılık verdi. Eker, bakanlığının söz konusu ilaçla ilgisi olmadığını dile getirdi.

DHA