O bir robot

Carlos Carvalhal, ilk yarıda 17 maçta 11’de oynayan Egemen Korkmaz'ı bu sözlerle övdü

O bir robot
24 Aralık 2011 Cumartesi 10:10 tarihinde eklendi.

 

“Ne görev verilirse yapıyor. Sakatlık nedir bilmiyor. Yüksek mücadelesine rağmen ceza bile almıyor. Bir idman bile kaçırmadı. Böyle bir futbolcu bulmak çok zor. Onun gibi bir oyuncuya sahip olmak büyük bir şans.”
 
Beşiktaş'ın sezon başı Trabzon’dan transfer ettiği ‘Gladyatör’ lakaplı Egemen Korkmaz hocası Carlos Carvalhal tarafından yere göğe sığdırılamıyor.

Bu sezon 17 lig maçının tamamında ilk 11’de forma giyen ve 1469 dakika sahada kalan 29 yaşındaki stoper çok sert oynadığı iddialarına karşılık sadece 2 sarı kart gördü. Ayrıca UEFA maçlarında da 8 kez ilk 11’de forma şansı buldu ve 720 dakika boyunca oyunda kalmayı başarmasının yanı sıra çok kritik 2 gole de attı.
 
İşte  oyuncusunun bu müthiş formunu teknik direktör Carlos Carvalhal, Karabük maçı sonrası Egemen’le konuştuğum sırada yanımıza gelerek taçlandırdı.
 
ÖMER GÜVENÇ: Egemen tebrikler. Çok iyi maç çıkardın.
 
EGEMEN: Sağolasın ağabey. Bundan sonra artık kolay maçımız yok. Daha çok çalışıp hep daha iyi olmak zorundayız.
 
ÖG: Haklısın. Artık iyi bir tatil yaparsın?
 
EK: Roma’ya gideceğim.
 
-Tam bu sırada Carlos yanımıza geldi. Egemen’in omzuna elini koyarak sohbete dahil oldu..
 
ÖG: Hocam Egemen çok iyi bir oyuncu.
 
CC: Yok o futbolcu değil!
 
ÖG: Nasıl yani?
 
CC: O futbolcu değil robot, robot!
 
ÖG: Neden hocam?
 
‘TATİLİ HAK ETTİN’
 
CC: Çünkü kendisine ne denilirse yapıyor. Ne görev versen üstesinden geliyor. Sakatlık nedir bilmiyor. Hatta her maç oynamasına, defansta görev alıp, yüksek mücadele örneği göstermesine rağmen ceza bile almıyor. Bazı zamanlar da yorgun görüyorum. “Git biraz dinlen” diyorum. O da bana “Hocam ben yatarak değil, çalışarak dinleniyorum” diyor. Bir idman bile kaçırmadı. Çalışmaya en erken o gelir, en geç yine o çıkar. Böyle bir futbolcu bulmak çok zor. Ama Egemen gibi bir oyuncuya sahip olmak büyük bir şans.
 
-CARLOS Carvalhal bunları söyledikten sonra elini Egemen’in omzuna vurarak “İyi tatiller. İyi dinlen. Hak ettin bunu” diyor ve gidiyor.

Vatan Gazetesi