O çocuk şimdi 102 yaşında

102 yaşındaki İdil, Konya'da eğitim gördüğü okulu ziyarete gelen Atatürk'le birlikte çektirdiği fotoğrafın öyküsünü de anlattı.

O çocuk şimdi 102 yaşında
23 Ocak 2013 Çarşamba 13:56 tarihinde eklendi.

 

1922 yılında henüz küçük bir çocukken Atatürk’ün kucağında çekilen fotoğrafıyla hafızalarda yer edinen Nuriye İdil, yaşamını sürdürdüğü İzmir'in Urla ilçesindeki yaşlı bakım merkezinde kendisini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Başkan Kocaoğlu'na hatıralarını anlattı.
 
TBMM 1. Dönem Malatya Milletvekili Hüseyin Sıtkı Gür'ün kızı olan 102 yaşındaki İdil, Konya'da eğitim gördüğü okulu ziyarete gelen Atatürk'le birlikte çektirdiği fotoğrafın öyküsünü de anlattı.



Atatürk’ü gördüğü anda yaşadığı heyecanı ve aralarında geçen diyalogu aktaran Nuriye İdil, “Bana, 'Seninle birlikte bütün Türk çocukları için dünya çocuklarını buraya getireceğim.' demişti. Kısa bir süre sonra da 23 Nisan’ı Çocuk Bayramı olarak kutlamaya başladık.” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında yaşlı bakımevinin diğer sakinleriyle de görüşerek hatırlarını soran Başkan Kocaoğlu’na, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu eşlik etti.

CİHAN