O davaya müdahil oldu

El Kaide terör örgütüne üye olmak ve örgüte yardım etmekle suçlanan 7'si tutuklu 12 sanığını yargılandığı davada örgütün hedefinde olduğu iddia edilen kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar'ın müdahillik talebi kabul edildi.

O davaya müdahil oldu
02 Ekim 2013 Çarşamba 15:59 tarihinde eklendi.
El Kaide terör örgütüne üye olmak ve örgüte yardım etmekle suçlanan 7'si tutuklu 12 sanığını yargılanmasına başlandı. Acun Ilıcalı ve Adnan Oktar'a saldırı hazırlığında oldukları iddia edilen sanıklar, suçlamayı reddetti. İstanbul Büyükçekmece ile Tekirdağ Çorlu'da geçtiğimiz Nisan ayında El-Kaide örgütüne yönelik operasyonlarda Acun Ilıcalı ve Adnan Oktar'a suikast hazırlığında olduğu iddia edilen 7'si tutuklu 12 sanık hakkında dava açılmıştı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına sanık 7 tutuklu sanık ile birlikte tutuksuz Yahya Öztürk dışındaki 11 sanık katıldı. 
 
"ÇEÇEN DİRENİŞÇİLERİNE YARDIM EDİYORDUK"
 
Türkiye'de eylem hazırlığında olmadıklarını iddia eden tutuklu sanık Erdal Mirzayev, "Biz Rusya sınırında Çeçen direnişçilere yardım ediyorduk. Orada çatışmalarda yaralandığımız için Türkiye'ye tedavi amacıyla geldik. Daha sonra ailelerimizi de Türkiye'ye getirdik. Aramalarda polisle problem yaşamamak için sahte Türk kimliği çıkardık. Suriye'ye geçmek için yol araştırıyorduk. Sınırda yakalandık" dedi. Erdal Mırzayev'in kardeşi genel cerrah Asıf Mırzayev de kendisi gibi Genel Cerrahi Uzmanı olan sanık Akın Topaloğlu ile internet üzerinden bir tıbbi yardım sitesi vasıtasıyla tanıştıklarını belirtti. Topaloğlu'nun, evini kendilerine açtığını belirten Mirzayev, "Türkiye'de birinden şüphelenince hemen ihbar ediyorlar. O yüzden kimseyle yüz-göz olmayalım diye hiç evden çıkmadık. Bir şey lazım olduğunda Topaloğlu'ndan istiyorduk" ifadesini kullandı. Atış talimi yaptıkları ve patlayıcı madde yapmayı denedikleri iddialarını kabul etmeyen Mırzayev kardeşler, patlayıcı yapımında kullandıkları malzemeleri, parasını vererek Topaloğlu'na aldırdıklarını ama Topaloğlu'nun patlayıcı konusundan haberi olmadığını söylediler.
 
"İSLAMİ EĞİTİM İÇİN SURİYE'YE GİTTİK"
 
İddianamede Suriye'ye gidiş gelişlerinin örgüt toplantılarına katılmak için yapıldığı şeklinde değerlendirildiğini belirten tutuklu sanık Ahmet Kaya, "Biz İslami eğitim almak için önce Mısır El Enser üniversitesini düşündük. Mısır'da yaşam şartları çok pahalıydı. Çok araştırdık. En uygunu Suriye'deydi. Biz İslami eğitim almak için gittik. Suriye'de bir iç savaş çıkmıştı. Türkler'i gördüklerinde ya öldürüyorlar ya da tutukluyorlar. Biz de oradan ayrıldık. Böyle bir durumda El Kaide üyesi olsam orada kalırdım" diye konuştu. 
 
HOBİ OLARAK ATIŞ
 
Örgütle ilgisi olmadığını savunan İsmail Mustafa Köse ise şehir hayatından uzaklaşmak için, hobi olarak av tüfeğiyle atış yaptıklarını iddia etti. Diğer sanıklar da İslami kurallara uygun bir şekilde yaşamaya çalıştıkları için El Kaide üyeliğiyle suçlandıklarını ileri sürdü.
 
'ADNAN HOCA DAVAYA MÜDAHİL OLDU"
 
Örgütün hedefinde olduğu iddia edilen kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar, mağdur ve müşteki sıfatıyla davaya katılmak için mahkemeye dilekçe gönderdi. Şikayetçi Adnan Oktar'ın müdahillik talebinin kabulüne karar verilen duruşmada tutuklu sanıklardan Ahmet Kaya ve Sezgin Yılmaz'ın tahliyesine hükmedildi. Duruşma ertelendi.

DHA