O eşyalar çalıntı çıktı

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, 3 kişinin yaralandığı tek taraflı trafik kazası yapan kiralık otomobildeki eşyaların çalıntı olduğu ortaya çıktı.

O eşyalar çalıntı çıktı
30 Eylül 2014 Salı 12:37 tarihinde eklendi.
Geçen pazar D-400 karayolu Girne Mahallesi geçişinde 33 NTL 14 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp bariyerlere çarptı, tali yola geçip takla atarak durdu. Kazada otomobil içindeki H.H. (20), R.H. (26), Y.C.D. (22), çeşitli yerlerinden yaralandı. 3 kişi, olay yerine çağrılan ambulanslarla Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındı. 
 
Kazayı soruşturan polis ekipleri, kiralık otomobilde iki valiz içinde çok sayıda alkollü içecek, bir av tüfeği ile küçük ev aletleri buldu. Eşyaların çalıntı olabileceğinden şüphelenen polisler, bu yönde araştırma başlattı. Polis ekipleri, otomobildeki eşyaların Mersin Tıp Fakültesi'nde görevli E.Y.'nin evinden çalındığını belirledi. 
 
Tedavileri tamamlanan şüphelilerden H.H.'nin 3 suçtan arandığı ve yatmakta olduğu Tarsus Yarı Açık Cezaevi'nden temmuz ayında izinli çıkıp geri dönmediği için firari olduğu anlaşıldı. H.H., sorgusunun ardından çıkartıldığı mahkemede tutuklandı. Hırsızlık olayı ile ilgili gözaltına alınan R.H. ve Y.C.D. ise çalıntı eşyalarla birlikte jandarma görevlilerine teslim edildi.