O F.Bahçeli'yi çok özlüyor!

Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan, Star gazetesin özel bir röportaj verdi.

O F.Bahçeliyi çok özlüyor!
03 Ocak 2013 Perşembe 11:32 tarihinde eklendi.

 

Alper Mert'e konuşan Sarı-Kırmızılı yıldız sözlerine, "Hayatımda aldığım en önemli karar 14 yaşımda Çanakkale’ye gitmemdi" diyerek başlarken, "Aslında ailem hiç izin vermemişti. O gün futbolcu olacağıma karar verdim. Profesyonel olunca aldığım en doğru karar da büyük takımlardan teklif olmasına karşın Manisaspor’a gitmemdi. Belki ukalalık olacak ama bugüne kadar hiç yanlış karar aldığımı düşünmüyorum" ifadesini kullandı.
 
İşte Selçuk röportajından satırbaşları...
 
KEŞKE GELEN TÜM YABANCILAR ALEX GİBİ OLSA...
 
"Fenerbahçe'den kısa bir süre önce sürpriz bir şekilde gönderilen Alex de Souza gerçekten çok büyük bir futbolcuydu. Onun bendeki yeri çok farklıdır. Türk futboluna futbolculuğu ile iz bıraktı. Onunla Kadıköy’de şampiyonluk maçında forma değişip sarılırken, hatta fotoğraf çekilen anı da hiç unutmuyorum. Brezilyalı meslektaşım, saha içinde yaptıkları ile hepimize örnek olmuş bir futbolcudur. Giderken direkt olarak ulaşamasam da ortak tanıdıklarımızla kendisine hoşçakal deme şansını buldum. Alex’i özlüyorum diyebilirim. Keşke Türkiye’ye gelen bütün yabancılar Alex gibi Türk futboluna çok büyük katkı sağlayacak isimler olsalar. Ben Avrupa liglerinin tamamını takip ediyorum, İspanya Ligi (La Liga) ve İngiltere Premier Ligi öncelikli geliyor. Ama bütün ligleri takip ediyorum. Şu anda kesinlikle transferi düşünmüyorum. Düşündüğüm tek şey Galatasaray’da başarılı olup bana güvenenlerin, destek olanların yüzünü kara çıkartmadan takımımı hakettiği en iyi yerlere taşımak. Her futbolcu gibi benim de bir kariyer planlamam var. Eğer zamanı geldiğini hissedersem, kulübümün de şartlarına uyarsa bir gün Avrupa’da forma giymek istiyorum."
 
BURADA OYNAMAK HAYALİMDİ
 
"G.Saray’a para için gelmedim. Burada aldığım parayı Trabzon’dan da Fener’den de alabilirdim, 2 katına başka yerlere gidebilirdim. Ama ben ne olursa olsun G.Saray’da oynamak hayalimdi. Fatih Terim’in takımın başında olması, hedeflerin büyük olması tercihimde etkili oldu. Terim çok iyi bir aile reisi. Camiayı ve Florya’yı çok iyi biliyor. Aslan’ı ayağa kaldırıp, travmayı atlatmasını sağlayan Fatih Hoca’dır. 14-15 yeni oyuncu vardı ama arkadaşlık sayesinde başardık."
 
BURAK'A PAS ATMAMAK AYIP!
 
"Burak Yılmaz ile gerçekten çok iyi bir arkadaşlığımız var. Onunla aynı takımda olmaktan tabii ki mutluyum. Burak önce çok iyi bir futbolcu ve golcü ama aynı zamanda çok da iyi bir insan. Saha içinde arkasında oynayan orta saha oyuncularını rahatlatan biri, kendisine çok boş alan yaratıyor. Orta sahada oynayan bir futbolcu ne zaman kafasını kaldırsa onu müsait pozisyonda görebilir. İnsanı kendisine pas atması için zorluyor. Ona pas atmak değil atmamak ayıp olur. Zaten ben hangi arkadaşım olduğuna bakmadan pas atarım. Maçlarda çoğunlukta arkadaşlarınızı rakipten farklı renkte olan çoraplarından ayırt edersiniz. Pas atmak anlık bir iş. Özel olarak Burak’a pas atayım diye uğraşmam. Uğraşamam da, böyle bir zamanım olmaz saha içinde. İlk kaptanlık bandını taktığımda çok onurlandım, çok duygulandım.Çünkü G.Saray’ın kaptanı olmak çok önemli. Tabiki burada Fatih hocaya ayrı bir teşekkür etmek lazım. Bana inandı, güvendi ve kaptanlık bandını layık gördü. Ben de layıkıyla yapmaya çalışıyorum."
 
HER SEZON 13 GOL ATAMAM
 
"Frikiklere özel olarak hazırlanıyorum. Son dönemde herkes Ronaldo’yu örnek alıyor ama Ronaldo vuruşunu yapamıyorum, yapamam. Ben kimseyi örnek almıyorum. Kendime has bir stil geliştirmeye çalışıyorum. Geçen sezon ile bu sezon arasında aslında hiçbir fark yok. Ama bu sene takımda daha çok ofans ağırlıklı arkadaşlarımız var. Bundan dolayı fazla ofansı düşünemiyoruz orta sahada. Ama şu unutulmasın ki ben bir ön liberoyum ve her sezon geçen sene olduğu gibi 13 gol atamam."
 
FATİH HOCA'NIN KIZGINKEN GÖZLERİNE BAKILMAZ
 
"Fatih Hoca’yı anlatırken hocalığı ve kariyeriyle ilgili birşey söylemeyeceğim o bizim haddimizi aşar. Gerçekten bize çok yakın, dışarıdan biraz sert görünür ama baba gibidir. Kızdığı zaman gözlerine bakmamaya çalışıyoruz. Her şeyi bizim için yapıyor. Kötü bir şey söylediği zaman biz biliyoruz ki bizim iyiliğimiz için bunu yapıyor. Kardeşi gibi evladı gibi görüyor bizleri. Aslında çok duygusal bir insan. Kötü bir oyundan sonra Fatih Hoca’nın söyleyecekleri artık kesinleşti. Korkudan köşelere saklanmıyoruz ama yine de bir çekinmemiz oluyor. Cluj maçında devre arasında ‘hiçbir şey söylemiyorum’ dedi. Söylemedikleri bile bizi motive etmeye yetti."
 
TÜRKİYE ADINA TABLO KARAMSAR
 
"Millet olarak kötü şeylerden beslenen bir topluluğuz. Çoğu zaman TV açtığımda hep kötü şeyleri görüyorum. İnsanlar bunları izlemeyi seviyor. Avrupa kupalarında Fenerbahçe yenildiğinde G.Saraylısı, Beşiktaşlısı seviniyor. Biz yenildiğimizde de aynı. Ülke olarak çok büyük bir başarımız yok. Türkiye adına tabloyu karamsar görüyorum."