'O' filmin fragmanına mahkemeden onay

ABD'deki bir mahkemeye yapılan Hz. Muhammed'e hakaret içerin filmin fragmanının video paylaşım sitesi ''Youtube''dan yayınlanmasının engellenmesiyle ilgili yapılan başvurunun kabul edilmediği bildirildi.

O filmin fragmanına mahkemeden onay
20 Eylül 2012 Perşembe 21:24 tarihinde eklendi.

Los Angeles'taki yerel mahkeme, filmde rol alan aktrislerden Cindy Lee Garcia tarafından fragmanların ''Youtube''da yayınlanmasının engellenmesi için yaptığı başvuruyu, filmin yapımcısına açılan davayla ilgili bildirimde bulunulmadığı gerekçesiyle kabul etmedi. 

     
Garcia, yaptığı açıklamada, ''Müslümanların Masumiyeti'' filminin fragmanının yayınlanmasından itibaren kendisine ve ailesine yönelik çok sayıda tehdit geldiğini, kariyerinin de büyük zarar gördüğünü söyledi. 
     
Yapımcının kendisini aldattığını, filmin metninde İslam karşıtı ifadeler olmadığı gibi Hz. Muhammed'in adının bile geçmediğini savunan Garcia, ''Ortaya çıkan şeyi gördüğümde şok oldum. Son derece moral bozucu ve aşağılayıcı bir şey'' dedi. 
     
Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin yapımcısı Nakoula Basseley Nakoula aleyhine dolandırıcılık ve iftira davası açan Garcia, dava dilekçesinde filmin eski Mısır'da geçtiğini ve adının da ''Çöl Savaşçıları'' olduğunu zannettiğini kaydetti. 
     
Filmdeki diyalogların daha sonra İslam karşıtı ifadelerle ve Hz. Muhammed'e hakaretlerle doldurulduğu belirtilen dava başvurusunda filmin fragmanlarının ''Youtube''daki yayınının engellenmesi talep edildi. 
     
Garcia'nın fragmanların kaldırılması talebini kabul etmeyen ''Youtube'', söz konusu talebin incelendiğini açıklamakla yetindi. Fragmanların ''Youtube''a kim tarafından yüklendiği ise bilinmiyor.