"O fiş bilinçli çekildi"

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ölümüyle kamuoyunda büyük üzüntü yaratan Berkin Elvan’la ilgili garip bir iddia ortaya attı, “O fiş bilinçli çekildi. Ortalık karıştı ve üzücü olaylar yaşanmaya başladı. Ancak o olaylar hiç o kadar da masum bir olay değil” dedi.

O fiş bilinçli çekildi
14 Mart 2014 Cuma 17:20 tarihinde eklendi.
Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan’ın pazar günü geleceği İzmir’de akşam göçmen dernekleriyle buluşmasını organize eden ve çalışmalar hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Milletvekili Rifat Sait gündemdeki konularla ilgili de açıklama yaptı.
 
Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesini değerlendiren Rifat Sait, “O fiş seçim öncesi bilinçli çekildi. Ortalık karıştı ve üzücü olaylar yaşanmaya başladı. Ancak o olaylar hiç o kadar da masum bir olay değil. Polisler de ölüyor medyada görüyor musunuz? Ama o çocuğu siyasi olarak kullanmak, siyasi rant elde etmek çok yanlış, olay ajite ediliyor. O çocuğun ölümünde yanlış şeyler var ve sorgulanması lazım. Çok masum ve bu kadar basit değil. Ekmek almaya giderken başından vurulması. Dışarısı kaynıyor o ekmek almaya gidiyor. Komik geliyor. Buca’da da olaylar oldu pencereyi açmadım, dışarı da çıkmadım, çocuklarımı da göndermem. O çocuğun ölümü bizi üzüyor. Ama son günlerde olaylarda orantısız güç kullanıldığını kabul etmiyorum. Aileler çocuklarına sahip çıksın. Tekrar ediyorum ekmek alma olayı sembolize edildi. Kimse öldürülmesin. Kimsenin kimsenin canını almasını istemiyoruz. O olay çığırından çıktı Türkiye’nin karışmasına neden oldu” dedi. 
 
BALKAN BULUŞMASI
 
Pazar akşamı Kaya Termal Otel’de göçmen derneklerinin organize ettiği, 2 bin kişinin katılması beklenen 2'nci Büyük Balkan Buluşması’yla ilgili de Sait, “Bülent Arınç ve Emine Hanım da geceye katılacaklar. Başbakanımız için Balkan göçmenleri olarak çok güzel sürprizler hazırladık. Salonun girişinde özellikle Balkan böreklerini tanıtacak bir masa hazırlayacağız. Ayrıca geceye Bursa’dan özel olarak gelecek bir Balkan Halk oyunları ekibi gösterileriyle renk katacak. Sayın başbakanımızla birlikte inşallah halay çekeceğiz. Unutulmayacak bir gece olacak. Hatta ben katılımcı Bulgar, Makedon, Arnavut ve Kosovalı dostlarımdan geceye Balkanları yansıtan yöresel kıyafetlerle gelmelerini ve yöresel yiyecekler getirmelerini istiyorum” dedi. 
 
Toplantıya katılan Balkan İşadamları Derneği Başkanı İsmail Karaduman da amaçlarının orijini Balkan ve Rumelili olan insanları bir araya getirmek olduğunu belirterek, “Sivil toplum örgütleri olarak farklı kültürleri bir araya getireceğiz. Başbakanımıza derneklerimizin taleplerini ileteceğiz” dedi.

DHA