O gazete PATRONU konuştu !

Karşı gazetesinin eski patronu Turan Ababey, cemaat üyesi bir gazetecinin kendisine, Mart ayında büyük bir kaos planladıklarını söylediğini anlattı.

O gazete PATRONU konuştu !
20 Ocak 2015 Salı 08:07 tarihinde eklendi.
Karşı Gazetesi eski sahibi Turan Ababey'in Deşifre programındaki sözleri Pensilvanya medyasında bomba tesiri yarattı. Bugün Deşifre özel programına çıkan Ababey yine şok açıklamalarda bulundu
İşte o açıklamadan bazı başlıklar.
 
PROGRAMDAN SONRA TAKSİCİLİKTEN DE KOVULDUM
 
Deşifre programından sonra Taksicilik işinden de kovuldum. Programdan sonra metrobüsle Fatih'e giderken bazı kişiler tarafında fotoğraflarımız çekilmeye çalışıldı.
 
KARŞI GAZETESİNİN GERÇEK HİKAYESİ
 
Bunun projesi programı önceden yapılmış. Ahu Özyurt bir yazdı bir daha yazmasına izin vermediler. Orada ihsan Eliaçık vardır ilk zor durumda kaçanlardan. Biz Gezi'de demokratik hakkımızı kullanalım dedik. Benim Geziden kopma noktam Başbakanlık ofisinin işgal edilmesiyle oldu.
 
Gazetenin ana kadrosunda Gezici ekip vardı. Kadro oluşturulurken bana da danışıldı.
 
YAZARLAR ERDOĞAN'I HEDEF YAPMAK İÇİN SEÇİLDİ
 
(Mehmet Ali Önel'in bu işin içinde bir oyun olduğunu hissedemediniz mi sorusuna cevap olarak) Baştan bunu hissetmek mümkün değildi . Oyun olursa bile bu sonradan ortaya çıkardı. Eren Erdem her iki tarafla da kavga etmeyelim dedi. Yazarların hepsi özellikle sayın Erdoğan'a hedef almak için seçildi.
 
CEMAAT ÇOK UCUZA REKLAM YAPTI
 
Cemaatin bize faydası oldu. CİHAN haber ajansı 485 bin liralık reklamı çok cüzi fiyata reklamımız yaptı. Onu da vermedim zaten.
 
Eren Erdem bazı sorularım var sorduğum sorulara cevap versin;
 
Hürriyet gazetesine verdiği röportajda diyor ki 35 yaşındayım. Geçen ki konuşmasında 28 Şubat yargılandım diyor. Savcılara soruyorum sayın savcılar 11 yaşındaki çocuğu yargıladınız mı? Eren Erdem kaç defa tutuklandım diyor. Soruyorum kaç defa tutuklandı? Bu tip olaylardan sonra ben Eren Erdem'in peşine düştüm. Kim bu adam diye. Kurum kartı yapılacak bana verdiği tüm bilgiler yanlış. Ne diye gerçekleri saklıyorsun?
 
TAPELER SERVİS EDİLİYORDU
 
Bu haberler bir muhabirlik başarısı değildi. Bana denilen bu cemaatin bir finansla şirketinden toplanıp kopyalanıp kendi bünyesinde olan ve kendine yakın olan basına servis ediyorlardı. (Neden kendi medyasında yayınlanmıyordu sadece sorusuna cevap olarak) Bana denilen Zaman gazetsinin bir ağırlığı var. Buradan yayınlanırsa kendimizi deşifre oluruz dediler. Tapeleri önce biz sonra STV yayınlıyordu.
 
Biz ilk sayımızda MİT Tırları sayısıyla çıkmayı planlamıştık ama çıkamadık. MİT Tırları görüntüleri geldi bize bu tartışıldı. Ama kanunen sıkıntı olacağı için yayınlamadık. Eren Erdem yalan söylüyor, sözleşme imzalandı 3 milyon dolar. Ben yazı işlerine karıştığım zaman Eren Erdem ceketini alıp gidecek. 3 milyon dolar alacak. Ben karışırsam benden tazminat alacak.
 
Gizli tanık değilim öyle olsa yayına çıkmazdım. Bana gizli tanık diyenlere inanmayın. İşte biz buna Paralel örgütü diyoruz işte.
 
Köşkte oturan sesleniyorum. Seni de yargılasınlar beni de yargılasınlar. Ne arıyorsun Amerikalarda
 
Tapeler paralel bir finans şirketinde kopyalanıyor montajlanıyor ve yayına hazır getiriliyordu. Arada bir aracı vardı.
 
EKREM DUMANLI VE HİDAYET KARACA'YA SORALIM DEDİLER
 
Gazeteyi tape tape kullandınız. Alın gazeteyi dedim. Konuyu Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca ve Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanına soracaklarını söylediler. Ama dönmediler. Çöplüğe atıldık
 
Gazeteye tapeleri getiren muhabir şimdi Millet gazetesinde Genel yönetmen.Paralel örgütün Emniyet ve Savcılığa sızdığının belgeleri ben de mevcut.
 
Paralel örgüt Turan Ababey'i karalamak için adına porno site çıktı.
 
Programa katılan muhabir Furkan Haykır Turan Ababey'in aklını çelmek için kadın musallat edildiğini söyledi.
 
Furkan Haykır: 17-25 operasyon sitesinin yayınının yayın yaptığı yer kaçaktır. Hiçbir kaydı yok. O yerlerden yasadışı tape servisi aypılıyor
 
MART AYINDA BÜYÜK KAOS PLANLIYOR
 
Turan Ababey:Cemaatten bir gazeteciyle konuştum beni teselli etti. "Bak göreceksin o sarayda oturamayacak". dedi.
 
Bana dedi ki bu gezi olaylarında çok bir şey olmadı ama mart ayı geliyor nevroz olayları geliyor. Doğu ve güneydoğuda olaylar patlayacak. Ses kayıtları çok afedersin seks kayıtları yayınlanacak. Akdeniz'i, Batıyı ayaklandırıp kaos ve darbe yapmak amaç bu.
 
Biz bir terör örgütüne yardım ettik. Yardım ve yataklık ettik. Bunun adı budur. Yardım ettiğim için pişmanım. Şu anda bile casusluk faaliyetleri devam ediyor.
 
Zaman gazetesi Karadeniz baskılarımızda sıkıntıya düştüğümüzde bize baskılarımızda yardımcı oluyordu.
 
Gezide eylem yapanlara çok para harcadım.