O görüntülere dava açtı!

Ünlü sanatçı Seda Sayan, kendisinden izin alınmadan fotoğraflarının kullanıldığı iddiasıyla tespit davası açtı.

O görüntülere dava açtı!
14 Mayıs 2013 Salı 15:19 tarihinde eklendi, 1.374 kez okundu.

 

Seda Sayan, sanatçı olmasından dolayı güvenirliği olduğunu, firmayla sözleşmesi olmamasına rağmen video ve fotoğraflarının satış reklamlarında kullanıldığını belirtti. Söz konusu iddiasının belirlenebilmesi için tespit davası açan Seda Sayan dilekçesinde, iddiasının belirlenmesi halinde firmaya tazminat davası açacağını ifade etti.
 
"GÖRÜNTÜLERİM İZİNSİZ KULLANILDI"
 
Seda Sayan görüntülerinin izinsiz bir şekilde internet sitelerinde kullanıldığı iddiasıyla Anadolu Adalet Sarayı Fikri Sinai Haklar Mahkemesi'ne avukatı aracılığıyla tespit davası açtı. İnternet sitelerinde kendisinin ürünü onayladığına dair yazıların bulunduğunu ifade eden Sayan, "Bu reklamlar, milyonlarca kişinin üye olduğu 'facebook' adlı sosyal paylaşım sitesinin sağ bölümünde bile her zaman yayınlanmıştır. Yine yayınlarda benim resimlerim izinsiz kullanılmış, benim bu ürünlerden memnun kaldığım söylendiği gibi herkese de tavsiye ettiğim ileri sürülmüş" dedi.
 
"TESPİT EDİLDİĞİNDE YAYINLAR ORTADAN KALKAR"
 
Sayan mahkemeye sunduğu dilekçesinde, "Satış mahiyetiyle söz konusu web sitelerinde bahsi geçen telefon numaraları arandığında, satış temsilcileri yine benim adımı kullanarak satış yapmaya çalışmaktadırlar. Satışıyla ve reklamıyla ilgili hiçbir ilgim olmayan ürünle ilgili bana çok sayıda şikayet geliyor. İnsanların sağlıkları tehlikede" diyerek, durumun tespit edilmesi halinde yayınların ortadan kalkabileceğini ifade etti. Dilekçeyi işleme alan mahkeme, önümüzdeki günlerde durumu tespit edecek.

DHA