O hakim emekliliğini istedi

İstanbul Adalet Sarayı’nda karşılıksız aşk yaşadığı belirtilen katibi silahla rehin alan hakimin emekliliğini istediği öğrenildi. Müfettişlerin ise HSYK’ya başvurarak hakimin tedbiren görevden alınmasını istediği belirtildi.

O hakim emekliliğini istedi
21 Ocak 2013 Pazartesi 17:29 tarihinde eklendi.

İstanbul Adalet Sarayı’nda 17. Asliye Ceza  Mahkemesi’nin hakimi Ümit Y.E.’nin (64), uzun süredir kendisini taciz ettiğini belirten katip Zeynep R. D., hakim hakkında şikayetçi oldu.

 
 
Bunun üzerine Adalet Bakanlığı Müfettişleri hakim hakkında soruşturma başlattı. Hakim ise geçtiğimiz Perşembe günü mesai bitimine doğru kadın katibin çalıştığı odaya girdi. Kapıyı kilitledi ve silahı ile kadın katibi bir süre rehin aldı. Olayın ortaya çıkmasının ardından hakim Ümit Y. E.’nin emekliliğini istediği öğrenildi. Hakim Ümit Y. E’nin emeklilik dilekçesini Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK)’na verdiği belirtildi. 
 
Öte yandan, hakim hakkındaki soruşturma da devam ediyor. Ancak hakim Ümit Y. E.’ye ulaşamayan müfettişler henüz ifadesini alamadı. Ancak müfettişlerin, HSYK’ya başvururak hakimin tedbiren görevden alınmasını istediği öğrenildi.

CİHAN