O hakimden Arınç'a yanıt

Hakim Rüstem Eryılmaz, hem kendi açıklamalarına açıklık getirirken hem de Bülent Arınç'ın açıklamalarına yanıt verdi.

O hakimden Arınça yanıt
19 Ocak 2012 Perşembe 15:33 tarihinde eklendi.

 

Habertürk'ün haberine göre Hakim Rüstem Eryılmaz, hem kendi açıklamalarına açıklık getirirken hem de Bülent Arınç'ın açıklamalarına yanıt verdi.

Rüstem Eryılmaz, Dink cinayetinin arkasının yeterince aydınlatılamadığını söyledi.
 
"Vicdanen tatmin olmadım" açıklamasını gazetecinin sorusu üzerine verilmiş bir cevap olarak nitelendiren Rüstem  Eryılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii bu biraz da gazetecinin sorusu üzerine verilmiş bir cevap. Yeterli delil bulunamaması sebebiyle bu tip bir cevapta bulundum. Tatmin etmedi derken, arkası yeterince aydınlatılamadı demek istedim."
 
Dink cinayetinin, kamuoyunda da dile getirildiği gibi birkaç gencin işleyebileceği bir cinayet olmadığını söyleyen Rüstem Eryılmaz, "Kamuoyununda da dediği gibi birkaç gencin işleyebileceği cinayet değil. Örgütün varlığına dair de delil yok" dedi.
 
Rüstem Eryılmaz, Bülent Arınç'ın kendisine yönelik sözleri için, "Yargılama süreci henüz bitmedi, Sayın Arınç'ın kendi görüşleri o. Biz dosyadaki delil durumuna göre kararımızı verdik. Bizim verdiğimi karar delil durumuna göre" dedi.
 
Rüstem Eryılmaz Eryılmaz, Dink ailesiyle ilgili olarak da "Aile tabii üzüntülü, en önemli yakınları cinayete kurban gitti. Onların üzüntülerini paylaşmaktan başka yapabileceğimiz yok" dedi.