"O iş tamam" operasyonu

Fatih'te eğlence mekanı ve bir otele düzenlenen operasyonda, 53 yabancı uyruklu kadın ve işletmelerde görevli 7 kişi gözaltına alındı. Operasyon, görevili polisin "O iş tamam" paralosını bildirmesiyle başlatıldı.

O iş tamam operasyonu
20 Temmuz 2013 Cumartesi 16:42 tarihinde eklendi.
Fatih Aksaray Mahallesi Mustafakemalpaşa Caddesi üzerinde bir eğlence merkezi ve bir otelde fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Konuyla ilgili çalışma başlatan ekipler operasyon öncesi bir polis memurunu görevlendirdi. Görevlendirilen polise seri numaraları alınarak kaydedilmiş 800 TL para verildi. Eğlence mekanına giren polis, 150 TL harcama yapıp yanına gelen yabancı uyruklu bir kadınla fuhuş karşılığı 300 TL'ye anlaştı. İddiaya göre kadın, müşteri kılığındaki polisi, eğlence mekanın yanındaki bir otele götürdü. Otele de 150 TL ödendi. Yabancı uyruklu kadınla odaya çıkan polis, kadının soyunmaya başlaması üzerine, telefonla dışarıda bekleyen ekip amirini aradı. 
 
53 KADIN GÖZALTINA ALINDI
 
Oteldeki polisin "o iş tamam" parolasını amirlerine bildirmesi üzerine otel ve eğlence mekanına baskın düzenlendi. Yapılan baskında, işletmede görev yapan 7 kişiyle Moldova, Özbekistan, Azerbaycan ve Rus uyruklu 53 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Yedikule'deki Araştırma Büro Amirliği'ne götürüldü. İşlemleri yapılan kadınlar sağlık kontrollerinin geçirilmeleri ve bulaşıcı bir hastalık taşıyıp taşımadıklarının belirlenmesi için Bakırköy'deki Deri ve Tenasül Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.