O işadamına 81 ilde suç duyurusu

CHP, 17-25 Aralık operasyonları sürecinde, yaptığı bazı telefon konuşmalarında "millete küfrettiği" gerekçesiyle 8 bin TL tazminat ödemeye mahkum olan işadamı Mehmet Cengiz'in peşine düştü.

O işadamına 81 ilde suç duyurusu
05 Mart 2015 Perşembe 13:54 tarihinde eklendi.
CHP, 17-25 Aralık operasyonları sürecinde, yaptığı bazı telefon konuşmalarında "millete küfrettiği" gerekçesiyle 8 bin TL tazminat ödemeye mahkum olan işadamı Mehmet Cengiz'in peşine düştü. CHP Gençlik Kolları, Cengiz aleyhine bugün ve yarın 81 ilde adliyelere suç duyurusunda bulunacak. CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız da, Mehmet Cengiz aleyhine tazminat davası açacak.
 
Yıldız, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, tazminat davasının hazırlıklarına başladıklarını, CHP'nin tüm örgütlerinde de gençlik kolları üyelerinin bu sabah, Cengiz aleyhine suç duyurusunda bulunmak için çalıştıklarını söyledi. 
 
Yıldız, "CHP Gençlik Kolları örgütüne genelge yolladık. Arkadaşlarının, 81 ilde bugün öğleden sonra ve yarın, Mehmet Cengiz aleyhine suç duyurusunda bulunacaklar. Ben ve bazı arkadaşlarımız da, Cengiz aleyhine tazminat davası açacağız" dedi.
 
Millet içine etsin diye dedi ama…
 
CHP Gençlik kollarının, daha önce de Cengiz'in internete sızan telefon konuşmalarındaki millete küfreden ifadeleri dolayısıyla Kocaeli Adliyesi duvarına, sözkonusu telefon konuşmalarının "montaj olmadığına dair" adli tıp raporunu çaktıklarını hatırlatan Yıldız, şöyle konuştu;
 
"Mahkeme, telefondaki ifadeleri nedeniyle Mehmet Cengiz'i tazminat ödemeye mahkum etti. Böylece 17-15 Aralık tapelerinin de gerçekliği kesinleşmiş oldu. Şimdi 81 ilde arkadaşlarımızın yapacağı suç duyuruları nedeniyle, Mehmet Cengiz 81 ile tek tek giderek, ifade vermek zorunda kalacak." dedi.
 
Açılacak tazminat davalarında, istenecek miktarın "sembolik" olacağını da anlatan Yıldız, "amacımız yüklü bir tazminat kazanmak değil; Mehmet Cengiz'in karakterini ortaya koyabilmek" diye konuştu.
 
 
MAHKEME, CENGİZ'İ TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM ETMİŞTİ
 
AK Parti eski milletvekili ve avukat Süleyman Sarıbaş, millete küfür ettiği gerekçesi ile işadamı Mehmet Cengiz'e tazminat davası açmış, Mahkeme de Cengiz'i 8 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etmişti. Kazandığı para ile kendi köyündeki caminin abdest alma yeri ve tuvaletini yaptıracağını kaydeden Sarıbaş, “Böylesinin parasını o tür yerlere harcamak lazım. Millet o tür yerlerde bu paranın içine etsinler diye, o tür yerlere harcamak lazım. Ben de oraya harcayacağım" ifadesini kullanmıştı.
 
Hürriyet