O işçi kaçtı, ailesi uyardı: Oğlum bak git

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde temizlik işçisi ile bir çocuk arasında ''Oğlum bak git'' diye başlayan ve sonrasında kavgaya dönüşerek mahkemeye taşınan olayın ikinci duruşması yapıldı.

O işçi kaçtı, ailesi uyardı: Oğlum bak git
28 Kasım 2012 Çarşamba 13:06 tarihinde eklendi.

Gölcük Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Selçuk Kahraman, müdafisi avukat Nuray Korkmaz, müşteki Cesim Karaaslan, mağdur Yasin K. (17) ile avukatı İbrahim Ulufer katıldı. 

     
Sanık Kahraman, savunmasında önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek, beraatını talep etti. 
     
Müşteki Karaaslan ise olay günü kendisinin iş yerinde olduğunu ifade ederek, ''Bana telefon geldi, hastaneye gittim, olayı orada öğrendim. Olay nedeni ile sanıktan şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum'' diye konuştu. 
     
Mağdur vekili Ulufer de mağdurun beyanlarına katıldıklarını dile getirerek, sanığın aleyhteki beyanlarını kabul etmediklerini, cezalandırılmasına karar verilmesini talep etti. 
     
Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanık vekiline delil ve tanık listesini ibraz etmesi, yaşı küçük mağdur için sosyal hizmet uzmanı görevlendirilerek sosyal inceleme raporu düzenlenmesi ve tanıklara davetiye çıkarılması amacıyla duruşmayı erteledi. 
     
Öte yandan, sanık Kahraman, mahkeme çıkışında koşarak bir otomobile bindi. Yakınları, ''Bak yürüyün, gidin bak, yürüyün gidin bak'' diyerek, görüntü almak isteyen gazetecileri engellemeye çalıştı. 
     
Mağdur vekili avukat İbrahim Ulufer, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şikayetlerinin devam ettiğini, tanıkların listesini mahkeme sunacaklarını söyledi. 
     
-İddianame- 
     
Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede belediye temizlik işçisi şüpheli Selçuk Kahraman'ın 11 Mayıs 2012'de temizlik yaptığı sırada Gölcük Ali Paşa Caddesi'nde mağdur Yasin K'nın (17) arkadaşıyla uygunsuz konuştuğunu görmesi üzerine uyardığı belirtiliyor. 
     
''Sinkaflı'' sözler söylemesi üzerine Kahraman'ın haksız tahrik altında temizlikte kullandığı ağaç saplı süpürge ile bir kez mağdur Yasin K'ya vurarak, basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaraladığı kaydedilen iddianamede, sanık Kahraman için 1,5 yıldan 3 yıl 9 aya kadar hapis cezası verilmesi istendi. 
     
Temizlik işçisi Kahraman ile kendisini elindeki kemerle taciz eden Yasin K. arasındaki ''Oğlum bak git'' diye başlayan diyalog ve süpürgeli kavga, sosyal paylaşım sitelerinde en fazla izlenen görüntüler arasında yer almıştı.