O kaptana 20 yıl hapis

İzmir'in Menderes ilçesinde, 6 Eylül 2012 tarihinde çoğu çocuk ve kadın, Suriye uyruklu 63 kişinin ölümüyle sonuçlanan tekne faciası davasında karar çıktı.

O kaptana 20 yıl hapis
17 Şubat 2014 Pazartesi 18:52 tarihinde eklendi.


İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan kaptan Burhan Yılmaz'ı 20 yıl, yardımcısı Mustafa Mucuk'u 12.5 yıl, tutuksuz sanıklardan Hacı Çoban'ı 5 yıl, Suriye uyruklu Sezar İbrahim ve Milat Korkis'i ise 2.5 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıklardan Sezar İbrahim ve Milat Korkis’in cezaları ertelenirken, 1 sanık beraat etti.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu yargılanan sanıklar Burhan Yılmaz, Mustafa Mucuk ve tarafların avukatları katıldı. Son savunmaların ardından Mahkeme Başkanı Kemal Göker, kararı açıkladı.

Çoğu Suriyeli, 36’sı çocuk 63 kişinin öldüğü ‘Sailor' isimli teknenin kaptanı Burhan Yılmaz'a, 'Taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 15 yıl, 'Göçmen kaçakçılığından' 5 yıl olmak üzere toplam 20 yıl, yardımcısı Mustafa Mucuk'a da 'Taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 7.5 yıl, 'Göçmen kaçakçılığından' 5 yıl olmak üzere toplam 12.5 yıl hapse mahkum oldu.

Sanıklardan Hacı Çoban, 'Göçmen kaçakçılığında'n 5 yıl, Sezar İbrahim ve Milat Korkis'e ise 'Yalan beyanda bulunmak' suçundan 2 ay 15 gün hapis cezasına mahkum oldu. İbrahim ve Korkis’in cezaları ertelendi. Mahkeme, tüm sanıkların 'Suç işlemek için örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak' suçlarından beraatlerine karar verdi.


CİHAN