O kız Kenan Işık'la karşı karşıya

10 yıl önce suikasta kurban giden babası Necip Hablemitoğlu'nun ölümüyle sarsılan Kanije, yarın 'Kim Milyoner Olmak İster'de yarışacak.

O kız Kenan Işıkla karşı karşıya
19 Eylül 2012 Çarşamba 10:17 tarihinde eklendi, 2.034 kez okundu.

 

Yıl 2002'ydi... Suikast sonucu yaşamını yitiren Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu, Türkiye'yi yasa boğdu. Merhum tarihçi ve yazarın cenaze töreninde babasının mezarı başında gözyaşı döken; tabutun sarılı olduğu bayrağı öpen 10 yaşındaki kızı Kanije ise görüntüleriyle tüm Türkiye'yi ağlattı. Aradan 10 yıl geçti ve Kanije; avukat olmaya karar verdi.
 
Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim gören 20 yaşındaki genç kız; eğitim masraflarını karşılamak için çareyi atv'de Kenan Işık'ın sunduğu "Kim Milyoner Olmak İster?"e katılmakta buldu. Yarın yarışacak olan Kanije Hablemitoğlu, "Annemin maddi yükünü hafifletmek ve eğitimimi devam ettirmek için elimden geleni yapacağım" dedi.
 
FAiLi MEÇHUL KALAN CiNAYET
 
Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002'de evinin önünde bir suikasta kurban gitmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda faili meçhul kalan tek cinayetin bu olduğunu ve Hablemitoğlu'nun özel durumları bulunduğunu ifade etmişti.
 
* Necip Hablemitoğlu suikasta kurban gittiğinde henüz 10 yaşında olan Kanije Hablemitoğlu, babasının mezarı başında sergilediği yürek burkan görüntüleriyle Türkiye'yi ağlatmıştı.