O kurt kuduz çıktı

Erzurum'un Tortum İlçesi'ne bağlı Şenyurt Beldesi'ne geçen 12 Haziran günü gelen ve saldırdığı 1 kişiyi öldürüp, 4 kişiyi de yaralayan kurt kuduz çıktı.

O kurt kuduz çıktı
18 Haziran 2013 Salı 13:02 tarihinde eklendi.
Kurdun kuduz olduğu belirlenince Şenyurt Beldesi 6 ay süreyle karantina altına alındı. Kurdun saldırısından yaralı kurtulan 4 kişiye ise kuduz aşısı yapılıyor.
 
Olay, 12 Haziran sabahı Tortum'a bağlı Şenyurt Beldesi Hacılar Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalleye inen bir kurt, hayvan otlatan 3 çocuk babası 80 yaşındaki Mevlüt Özcanlı'ya saldırıp, öldürdü. Kurt, daha sonra önüne çıkan Fikriye Pişkin, Asiye Aktepe, Cihan Erdoğan, Mustafa Savaş'ı yaraladı. Olayı gören çevredekiler kurdu av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Ambulansla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.
 
KURT KUDUZ ÇIKTI
 
Köylülere saldıran kurttan alınan örnek, Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. Kurdun kuduz olduğunun ortaya çıkması üzerine Tortum Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Şenyurt Beldesi'nin 6 ay süreyle karantina altına alınmasına karar verdi. Beldeye havyan giriş- çıkışı yasaklanırken, 4 yaralıya da kuduz aşısı yapılmaya başlandı.
 
'BELDEDE İLK KEZ YAŞANDI'
 
Şenyurt Belediye Başkanı Ak Partili Ali Anlar, olayların yaşandığı tarihte ilçede olmadığını belirterek, "Duyduğumda şoke olmuştum. Şu ana kadar beldemizde böyle bir olay yaşanmamıştı. 50 yaşındayım ilk kez böyle bir olaya tanıklık ediyorum. Kurdun kuduz çıkması nedeniyle belde karantina altına alındı. Umarım kurdun yaraladığı 4 vatandaşımız kısa sürede sağlığına kavuşur" dedi.

DHA