O maden kar altında

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde facianın meydana geldiği kömür ocağınu bulunduğu bölgede kalındığı yer yer 30 santimetreye kadar ulaştı.

O maden kar altında
26 Kasım 2014 Çarşamba 13:12 tarihinde eklendi.
AFAD yetkilileri, kar altındaki kömür ocağında halen mahsur kalan 8 madenciyi arama çalışmalarının üç vardiya halinde aralıksız devam ettiğini söyledi. 
 
Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerlere ait linyit ocağında su baskını sonucu mahsur kalan 18 işçiden 10'unun cesetlerinin çıkartılmasının ardından 8 kişiye ulaşmak için çalışmalar aralıksız sürüyor. Tüm yurdu etkisini alan kar yağışı, Ermenek İlçesi'nde de etkisini gösterdi. Maden ocağı çevresinde kar kalınlığı yer yer 30 santimetreye kadar ulaştı. 
 
AFAD yetkilileri, kar yağışının kömür ocağı içinde sürdürülen arama çalışmalarını etkilemediğini ve çalışmaların üç vardiya halinde aralıksız devam ettiğini belirtti. Uzunluğu 1939 metre olan kömür ocağının yüzde 86'sında arama çalışmalarının yapıldığını, geriye kalan bölümde de 8 işçinin bulunması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi. 
 
Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle mahsur kalan işçilerin ailelerden bazıları evlerinde beklerken, bazıları da maden alanındaki Kızılay'ın kurduğu çadır da bekleyişini sürdürüyor. 
 
Ermenek ile maden ocağı arasında yolun ise ulaşıma açık olduğu belirtildi. 

DHA