O maili Derya'mı gönderdi ?

Fransa’da yarışan Türk yüzücülerin doping yaptığı yönündeki ihbar ‘derya.buyukuncu@hotmail.com’ adresinden gelmiş

O maili Deryamı gönderdi ?
02 Nisan 2011 Cumartesi 10:56 tarihinde eklendi, 1.606 kez okundu.

 

TYF Başkanı Bozdoğan “Bu vatan hainliğidir. Eğer posta gerçekten Büyükuncu’ya ait ise suç duyurusu yaparız” dedi.
 
SON dönemde adı skandallarla duyulan milli yüzücü Derya Büyükuncu’nun “Türk sporcularda doping var” deyip Türkiye’yi Fransa’ya ihbar ettiği iddia edildi. VATAN’IN elde ettiği bilgilere göre Türkiye, geçen hafta Fransa’da düzenlenen “Fransa Açık Yüzme Yarışmalarına” 13 sporcuyla katıldı. Yarışmalar esnasında Fransa Yüzme Federasyonu “derya.buyukuncu@hotmail.com”dan kendilerine ulaşan ve Ömer Arslanoğlu, Arda Gürdal, Güven Duran, Buse Günaydın, Burcu Dolunay, Melisa Akarsu ve Hazal Sarıkaya’da doping maddesi bulunduğunu ihbar eden e-postayı Türk yetkililere gösterdi. 
 
BU gelişme üzerine Yüzme Federasyonu yetkilileri 8 bin Euro tutan masrafı karşılayarak bu sporculara doping testi uygulattı. Bu arada sporcuların hiçbirinin ilaç kullanmadıklarına ilişkin beyanları da alındı.
 
YÜZME Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan ise “Fransa Federasyonu’na gönderilen e-postada kullanılan IP numarasının bize gönderilmesini bekliyoruz. Derya’nın kullandığı bütün IP numaraları elimizde. Teknik çalışmalar sonucunda mektubu gönderenin Derya olduğunu tespit edersek savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bu vatan hainliğidir” dedi.
 
ÖTE yandan adı geçen 7 sporcunun da dava açmak için teknik çalışmaların tamamlanmasını bekledikleri öğrenildi. 
 
Survivor için Dominik’te
 
‘YOK Böyle Dans’ta mücadele ettiği için 2010 yılının aralık ayında Dubai’de düzenlenen Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda yarış kaçıran ve bu sorumsuzluğu dolayısıyla Türkiye’nin ceza almasına sebebiyet veren Derya Büyükuncu, kendisine yeni bir heyecan buldu.. 
 
MİLLİ yüzücü, ilk bölümü bugün yayınlanacak olan ‘Survivor Ünlüler-Gönüllüler’ isimli yarışmada boy gösterecek. 
 
Dominik Cumhuriyeti’ne bağlı ıssız bir adada iki ay sürecek yarışmada Derya büyük ikramiyeyi kazanmak için doğa koşulları ve rakipleriyle mücadele edecek. 

Vatan Gazetesi