O muhtar konuştu

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde sosyal paylaşım sitesinde kız çocuklarının akşam ezanından sonra gezmemesini, aksi davrananları döveceğini

O muhtar konuştu
01 Aralık 2015 Salı 13:32 tarihinde eklendi.
KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde sosyal paylaşım sitesinde kız çocuklarının akşam ezanından sonra gezmemesini, aksi davrananları döveceğini yazan Arapçeşme Mahallesi Muhtarı Remzi Kandaz, "Vatandaş 'eyvah' demeden çoluk çocuğuna sahip olsun. Biz de böyle bir latife yapalım dedik. Bazıları bizi yanlış algıladı" dedi.
 
Gebze Arapçeşme Mahallesi Muhtarı Remzi Kandaz sosyal paylaşım sitesinden kız çocuklarının akşam ezanından sonra parklarda velisi olmadan gezmemesini isteyip, aksi davrananları döveceğini yazmasıyla gündeme gelirken, ailelere çocuklara sahip çıkmaları konusunda mesaj vermek istediğini söyledi. 3 dönemdir muhtarlık yaptığını belirten Remzi Kandaz, Facebook'taki paylaşımı ile ilgili olarak, "Döverim de severim de meselesi bir latifeydi. Sadece burada benim vermek istediğim mesaj; aileler çocuklarına sahip çıksın, ileride üzüleceği şeyler meydana gelmesin. Bir başkasının çocuğu da bizim çocuğumuz sayılır. Başkasının çocuğunun başına bir hal gelse kendi çocuğumun yerine koyup öyle düşünüyorum. Dedik ki, vatandaş 'eyvah' demeden çoluk çocuğuna sahip olsun. Biz de böyle bir latife yapalım dedik" dedi. 
 
Remzi Kandaz, yanlış algılandığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
"Bazıları bizi yanlış algıladı. Aslında yanlış algılamadı, öyle algılamak istedi. Çünkü burada severim de, döverim de lafının latife olduğu burada belli. Hiç kimse diyemez ki muhtar benim kulağımı çekti diye. Bazı şeylere 'vah' demeden önceden tedbirini alırsak, ben bunu sadece mahallem için demiyorum, ben bunu tüm Türkiye için söylüyorum. Herkes diyor ki benim çocuğum yanlış yapmaz. Hiç kimse de benim çocuğum yanlış yapar demiyor. Çocuklara güvenmeyelim demiyorum ama çocuklarımızı takip edelim. Arkadaş çevresinde kimlerle beraber geziyor, kimlerle beraber arkadaşlık yapıyor, kimlerle beraber ne alışveriş yapıyor bunlara çok dikkat edelim"

DHA