O otobüsün şoförü ifade verdi!

IŞİD'e katılmak için İngiltere'deki evlerinden ayrılan ve 18 Şubat günü İstanbul'dan Şanlıurfa otobüsüne bindikleri ortaya çıkan 15 yaşındaki Shamima Begum, 15 yaşındaki Amira Abaze ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana'nın, Şanlıurfa'da izlerine rastlanmadı.

O otobüsün şoförü ifade verdi!
01 Mart 2015 Pazar 17:09 tarihinde eklendi.
Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin güvenlik kamerası kayıtlarını tarayan polis, İngiliz kızların bindiği otobüsün şoförünün ifadesine ve firma görevlilerinin bilgisine başvurdu.
 
IŞİD’e katılmak için Londra'dan İstanbul'a gelen İngiliz 3 kız, Şanlıurfa’ya giden otobüse bindiği ortaya çıktı. Bu belirlemenin ardından polisler, İngiliz kızların bindiği otobüsün gittiği Suriye sınırındaki Şanlıurfa'da detaylı araştırma başlattı. İlk etapta otobüs firmasının görevlileri ile temasa geçen polis, İngiliz kızların nerede indiğini belirleyemedi. Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin güvenlik kameralarında yapılan incelemede de sonuca ulaşamayan polis, İngiliz kızların güzergah üzerinde indiğini belirledi. Otobüsün güzergah üzerinde mola verdiği noktaları belirleyen polislerin, buradaki güvenlik kameralarını incelemeyi sürdürdüğü bildirildi.
 
İngiliz kızların bindiği otobüs firmasının şoför ve görevlilerinin ise polise verdiği ifadede, yolcuların durumundan şüphelenmediklerini ve Gaziantep yakınlarında indiğini söyledikleri ileri sürüldü.
 
Bu gelişme sonrası İngiliz kızların izine sınır hattındaki kentlerde ulaşmaya çalışan polislerin otobüs terminallerinde benzer bir durum yaşanmaması için önlemlerini artırarak şüpheli veya yabancı uyrukluları kimlik taramasından geçirmeye başladığı öğrenildi.
 
Öte yandan günlerdir İngiltere kamuoyunu meşgul eden 15 ve 16 yaşlarındaki 3 kızın, Kilis'ten kaçak yollarla Suriye tarafına geçtikleri ve Halep'in Azez ilçesinde bulundukları öne sürüldü.