O polis ceza almayabilir

Ankara'daki Gezi Parkı protestolarında yaşamını yitiren Ethem Sarısülük’ü vuran polis memuru tutuksuz yargılanacak. Savcılık gibi mahkeme de “meşru müdafaa sınırını aşarak ölüme neden olma” derse, polis ceza almayabilir.

O polis ceza almayabilir
26 Haziran 2013 Çarşamba 13:24 tarihinde eklendi.
Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ölümüne neden olduğu öne sürülen polis memuru Ahmet Ş. savcılığa çıkartıldı.
 
Savcılık, Ethem Sarısülük'ü vuran polisi, “Meşru müdafaanın sınırını aşarak ölüme neden oldu" ifadesiyle adliyeye sevk etti. Polis memuru, eğer bu sevk maddesine göre yargılanırsa ceza almayacak.
 
Milliyet gazetesinde yer alan haberde Türk Ceza Kanunu’nda meşru müdafaaya ceza verilmediğine dikkat çekildi.
 
Heyecan, korku ve telaş gibi durumlarda meşru müdafaa sınırının aşılması mazur karşılanıyor.
 
CEZA ALMAYABİLİR
Eğer iddianamede de aynı suçlama yer alırsa, son sözü mahkeme söyleyecek.
 
Polis memurunun “nefsi müdafaa sınırını aşarak ölüme neden olduğu” hükmüne varılırsa kendisine herhangi bir ceza verilmeyecek.
 
'LİNÇ EDİLMEKTEN KORKTUM'
Bu arada, polis memuru Ahmet Ş. savcılıktaki ifadesinde linç edilme korkusu yaşadığını söyledi.
 
Polis memuru şu ifadeleri kullandı:
 
"Bir taraftan ateş ederken, bir taraftan geri doğru adım atarak uzaklaşmaya çalışıyordum. Ateş ederken taşlar vücuduma isabet ediyordu. Toplam 3 el ateş ettim. Sonra da koşarak uzaklaştım. Ateş ederken birinin yaralandığını televizyondan olay görüntüleri yayınlanınca öğrendim. Kimseyi hedef alarak ateş etmedim. Tek gayem, linç edilip öldürülmekten kurtulmaktı."
 
Polis memuru Ahmet Ş. sevk edildiği mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.