O rektör serbest bırakıldı

Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun da aralarında bulunduğu 16 kişi serbest bırakıldı. Üniversitenin Yapı İşleri Daire Başkanı Nüvit Günay tutuklandı.

O rektör serbest bırakıldı
19 Haziran 2012 Salı 10:36 tarihinde eklendi, 2.412 kez okundu.

 

CMK 250. maddeyle yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nce, ÇÜ'de yapılan ihalelerle ilgili olarak ''haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak'' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince adliyeye sevk edilen ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ile birlikte toplam 17 kişinin Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadeleri alındı.
 
İfadeleri alınan 17 kişiden 11'i savcılıkça serbest bırakılırken, Rektör Prof. Dr. Akınoğlu ile birlikte 6 kişi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
 
Nöbetçi mahkemede ifadeleri alınan Rektör Prof. Dr. Akınoğlu, Remzi Çalışır, Hasan Akan, Özkan Güvercin ve geçmiş dönemlerde ÇÜ'de müteahhitlik işleri yapan Cumali Kurtar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, ÇÜ'nün Yapı İşleri Daire Başkanı Nüvit Günay tutuklandı.
 
Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, rektörlük idari binası ve Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun ikametinde 15 haziran tarihinde operasyon düzenlenmiş, yaklaşık 11 saatlik arama sonucu aralarında üniversite personeli ve müteahhitlerin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmıştı. Rektör Akınoğlu hakkında ise gözaltı kararı bulunmadığı bildirilmişti.