"O savcı herşeyi biliyor"

Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili ifade veren oğlu Ahmet Özal, “Kartal Demirağ’ın suikast girişimini soruşturan Ankara Cumhuriyet Savcısı Uğur Tonik her şeyi biliyor” dedi.

O savcı herşeyi biliyor
20 Nisan 2013 Cumartesi 16:19 tarihinde eklendi, 3.357 kez okundu.

 

NTV, Turgut Özal’a suikast iddialarını gündeme getiren Ahmet Özal’ın savcılığa verdiği ifadenin detaylarına ulaştı.

Özal, ifadesinde, ’’Uğur Tonik, araştırması sırasında Kartal Demirağ’dan önce babama yönelik silahlı saldırı teklifinin cezaevinde hükümlü bulunan Veli Can Oduncu’ya götürüldüğünü tespit etti. Ancak Oduncu bu teklifi ’Alnı secdeye değen insana ateş etmem’ diyerek reddetti. Oduncu babama yönelik suikast girişiminden bir ay sonra cezaevinde öldürüldü. Oduncu’yu öldüren şahsın da daha sonradan öldürüldüğü ortaya çıktı’’ dedi.
 
"O SAVCI FAİLLERİ BİLİYOR"
”Kartal Demirağ suikastını soruşturan emekli Ankara cumhuriyet savcılarından Uğur Tonik her şeyi biliyor” diyen Özal, ifadesinde şunları söyledi:
 
“Sık sık buluşup bilgi paylaşıyorduk. Bana, tehditlerin arttığını uğradığı silahlı saldırıdan son anda kurtulduğunu söyledi. Failleri biliyordu, sonuca çok yaklaşmıştı ancak ani bir kararla dosyadan el çektiğini açıkladı. Sonradan kızının kaçırıldığı için böyle bir karar aldığını öğrendim. Uğur Tonik hayattadır. Çağrıldığı takdirde o da bildiklerini anlatacaktır.”
 
Bildiklerini babasıyla paylaştığını söyleyen Ahmet Özal, "Babam buna rağmen suikast girişiminin üzerine gitmedi" diye konuştu.
 
Özal, babasının kendisine, "Bu bilgileri açıklamam ülkeye zarar verir. Bunlar devlet arşivlerinde yer alır. Zamanı geldiğinde açıklanır" dediğini söyledi.