"O sihirbaz gibi bir futbolcu"

Beşiktaş'ın son transferi Niang, siyah - beyazlıların şampiyon olma şansının yüksek olduğunu söyledi.

O sihirbaz gibi bir futbolcu
06 Mart 2013 Çarşamba 19:43 tarihinde eklendi, 1.387 kez okundu.

 

 
Spor Toto Süper Lig'de İnönü Stadı'nda oynanan son derbide Fenerbahçe karşısında Beşiktaş'taki ilk golünü eski takımının ağlarına gönderen ve son dakikada Olcay Şahan'ın attığı galibiyet golünün asistini yapan Mamadou Niang, TRT Spor'da yayınlanan Futbol Keyfi programında çok özel açıklamalar yaptı.
 
Siyah - beyazlı takımın Senegalli golcüsü, Beşiktaş'ın iyi ve genç kadrosunun olduğunu belirterek, şampiyonluk şanslarının yüksek olduğunu dile getirdi. Niang, Portekizli yıldız Manuel Fernandes'in sihirbaz gibi bir futbolcu olduğunu vurguladı.
 
Mamadou Niang'ın açıklamalarında satır başları şu şekilde;
 
Fenerbahçe maçında son saniye golüyle kazandığımız için mutluyuz. İlk golümü attığım için sevinçliyim.
Katar'da idman olmadığında bile kendi çalışmalarımı yapıyordum, çünkü kendi vücudumu tanıyorum.
 
Marsilya'da oynamak çok önemliydi. En üst seviyede kalmak için çok çalıştım. Sonrasında Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi Avrupa'da tanınan takımlara gelmek önemliydi.
 
Frank Ribery futbol hayatımda oynamaktan en zevk aldığım isimdi.
 
Alex de kişiliği ve futboluyla oldukça etkilendiğim bir kişiydi.
 
En zorlandığım stoper İbrahim Toraman'dır. Ona karşı oynadığımda çok zorlanmıştım. Neyse ki şu an onunla takım arkadaşıyım. Egemen Korkmaz da karşısında oynaması zor birisi. Türkiye'de birçok iyi defans oyuncusu mevcut, bu yüzden iyi bir lig.
 
Katar'a gittiğimde ilk 2 ay zorlanmıştım. Türk yemeklerini ve ligi özledim.
 
Baskı açısından önemli. Marsilya çok baskılı bir şehir. Fransa'da her takım Marsilya'ya karşı kazanmak istiyor. Futbolcu için bu baskıyı kaldırmak zordur. O baskıyı kaldırabilenler orada başarılı olabiliyor. Benim dönemimde birçok gidip gelen isim oldu.
 
İstanbul'u çok seviyorum ve Türkiye'de kalmamam için bir neden yok. Öncelikle futbol içinde kalmak istiyorum.
 
Sezon sonu hakkında konuşmak istemiyorum. Şu anda Beşiktaş'ın başarısına odaklanmış durumdayım.
Türkiye oynaması zor bir lig. Eskiden arkadaşlarıma Türkiye Ligi'nin iyi olduğunu söylediğimde inanmazlardı. Şimdi Drogba, Sneijder, Sow gibi oyuncuların burada olması ilgiyi artırdı.
 
Moussa Sow ve Burak Yılmaz Süper Lig'deki en iyi golcüler. İkisinin oyun tarzını da beğeniyorum.
Fernandes ile oynamayı seviyorum, adeta bir sihirbaz gibi.
 
Futbol oynarken eğleniyorum, şu an emekli olmayı düşünmüyorum.
 
Fransa Ligi ve Süper Lig birbirine benziyor. Taktik oyunu oynanıyor. Gol atmak oldukça zor. Katar'da oynamak oldukça zor. Boş tribünler var, herhangi bir motivasyon yok. Bazen haftada tek idman yapılıyor.
Şampiyonluk şansımız yüksek. Galatasaray ile aramızda 5 puan fark var ama bunu kapatacak güçteyiz.
İyi ve genç takımımız var. Ancak tecrübeye ihtiyacımız var. Çok fazla çalışmamız gerek. Biraz da şansın bizim yanımızda olması lazım. Bu sezon bazı maçları şanssızlık ve tecrübesizlikten dolayı kazanamadık. Ancak yine de şampiyon olabiliriz.
 
Marsilya'da 5 yılda şampiyon olduk. Bu bir projeydi. Ribery, Valbuena ve Nasri gibi genç oyuncular vardı. Ve zafere ulaşmak zaman aldı.
 
Marsilya'da kaptandım. Ancak takımda Cisse gibi tecrübeli bir oyuncu vardı. Beni hem saha içinde, hem de saha dışında motive ediyordu. Bu tarz tecrübeli isimlere ihtiyaç var.
 
Fenerbahçe maçından sonra takım tesislerde menemen yemiş ama ben kardeşim geldiği için tesislere menemen yemeye gidemedim.
 
Drogba'nın Türkiye'ye gelmesi çok önemli. Çok fazla tanınmayan bir lig. İnsanlar burayı tanımadığı için yıldız oyuncuların bu tercihleri garip gelebiliyor.
 
Şu an yüzde 70 ile oynuyorum. İyi bir seviyede değilim. Beşiktaş'ta çok iyi antrenörler var. Bana iyi program verdiler ve bu program benim hızlı bir şekilde eski halime gelmemde yardımcı oluyor.
 
Beşiktaş'ta Almeida sakatlıktan döndükten sonra nasıl bir diziliş olur bilemiyorum. Onunla da beraber oynayabiliriz, Holosko ile de oynayabiliriz.
 
Ben savaşan oyuncularla oynamayı seviyorum. Burak ve Sow gibi. Bizim takımda da Olcay ve Oğuzhan gibi bu yapıda isimler var. Olcay'ın derbide attığı gol buna bir örnek.

CİHAN