O soruşturmaya gizlilik kararı

MARDİN Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Kasım'da Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün makamında el yapımı patlayıcı ile şehit edilmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturmada gizlilik kararı alındığını açıkladı.

O soruşturmaya gizlilik kararı
08 Aralık 2016 Perşembe 21:45 tarihinde eklendi.
Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, kanun hükmünde kararnameyle (KHK) Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün, makam odasına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit edilmesinin ardından soruşturmanın sürdüğü belirtilerek, şöyle denildi:
 
"Olayın hemen akabinde Derik Hükümet Konağı ve Derik Belediyesi'nde çalışan personel ile aralarında sivil vatandaşların da bulunduğu, olayla ilgisi olabileceği değerlendirilen Ş.M., T.E., V.E., D.A., S.S., Z.D., N.E., Z.E., S.A.M., G.Y., F.B., H.İ., M.A.Y., M.A.G., D.Ş., H.Ç., K.K., R.A., M.A.K., İ.H.K., Ş.E., L.A., M.D., Ş.T., M.K., A.E., S.D., A.G., M.B. isimli şüpheliler Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı gereği gözaltına alınmışlardır. Olay yerinde detaylı teknik incelemeler yaptırılmış, olayın anlatılmasına katkı sağlayacak tüm veriler hassasiyetle toplatılmıştır. Gözaltına alınan bu şüpheliler Emniyet Müdürlüğü'ndeki soruşturma işlemlerinin tamamlanmasına müteakip bugün itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığımıza mevcutlu olarak çıkartılmış, şu şüphelilerden Ş.M., T.E., V.E., D.A., Z.D., N.E., Z.E., F.B., S.A.M., G.Y., H.İ. ve M.A.Y’nin, 'Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak' ve 'Tasarlayarak, bombalama yapmak suretiyle ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme' suçlarından tutuklanmaları istemiyle Mardin Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiş, diğer şüpheliler ifadelerinin alınmasından sonra savcılığımız tarafından serbest bırakılmıştır. Mardin Sulh Ceza Hakimliği'nce yapılan sorgulama sonucunda V.E., T.E., Ş.M., S.A.M., N.E., F.B. ve D.A. isimli toplam 7 şüpheli atılı suçlardan tutuklanmış, Z.D., M.A.Y., H.İ., G.Y. ve Z.E., isimli toplam 5 şüpheli mahkeme tarafından serbest bırakılmışlardır."
 
Başsavcılık açıklamasının sonunda, menfur terör saldırısı ile ilgili soruşturmanın, hukuki zeminde titizlikle, hassasiyetle ve gizlilik kararı içerisinde devam ettiği belirtilerek, ihtiyaç duyulması halinde soruşturma aşaması ile ilgili açıklama yapılacağı belirtildi.